Zemiakové placky na plechu

afataga - fotkaafataga, 18. februára 2012
Zemiakové placky na plechu
Foto: afataga

Nikdy ma nenapadlo piecť placky v rúre, k tomu ma inšpirovala Cistinka recp na Cigánske placky, ja som urobila po svojom.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
2 PL
6 strúčikov
2 ks celé
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame, cibuľu orestujeme na masti a pridáme ku zemiakom a tak isto aj ostatné suroviny, okrem oleja. Vločky podľa potreby, aby vypili vodu, ktorú pustili zemiaky. Na plech dáme papier na pečenie, lyčicou naukladáme placky a dáme piecť na 180 asi 25 min., potom obrátime, zdali sa mi suché, tak som ich po obrátení pokvapkala olejom a znova dáme piecť asi na 20 min., dobu pečenia si treba odsledovať. Boli trochu iné ako vyprážené, ale výborné.

Diskusia k receptu

bejgi
dobrý recept @Afataga , aspoň to nepláva v oleji a človek nemusí nad tým 2 hodiny stáť, ďakujem :)
marianne69
tiez sa mi pacia,v poslednej dobe uz aj karfiol vyprazam na plechu:-) je to rychlejsie aj zdravsie:-)
salinka
To je ale super nápad. Na plechu robím zemiakovú haruľu, ale tu bude viacej chrumkavých okrajov:-) To si uložím, aby som nezabudla.
cistinka
Krásne sa ti vydarili, a vieš, že aj my sme ich dnes takto robili? Už ani v oleji nesmažíme!
an3da
My tiež pečieme na plechu, ale vyliate na tenko, ako npr. cesto na pizzzu
a robíme iba zo zemiakov, múky a vody, pravda, osolené.
sneica
vyzeraju vyborne tak treba vyskusat...:)
marienka44
@Afataga ,my sme tak doma piekli harulu na tenko rozotretu na plechu bez papiera /vtedy este nebol peciaci papier, ked som bola dieta/. Potom sa to krajalo na stvorce a zapijalo citronovym cajom. Nas otec to este vylepsil, nastruhal na vrch syr. Bola to vecera obycajne v piatok. Dakujem za pripomenutie.
afataga
aj ja som robievala na celom plechu, ale toto je lepsie, lebo placky maju chrumkave okraje, baba len na okrajoch, zvykla som si nedavat na zahustenie muku, ale vlocky, tiez vypiju vodu zo zemiakov a nam to tak aj viac chuti a je to aj zdravsie
cchikung
Možno nebudú suché,keď sa dá na každú placku kúsok údenej slaninky.Pridá to aj na chuti.Musím vyskúšať.Ďakujem za inšpiráciu,ako nestáť pri pečení placiek.
afataga
@cchikung asi mas pravdu, ale my mame placky radi bez slaniny alebo udeneho, ale vyskusaj ak mas take rad a este to ma tu vyhodu, ze sa ti nezasvini cely sporak :-)
betty21
určite výborné, aj ja dávam do placiek vločky..
kuchticka
Tento recept sa mi velmi paci, lebo sa vyhybam smazenym pokrmom. Vdaka za recept.
brambora
z obrazku to vyzera ako kus masa. :D mnamky. ukladam a vyskusam...
caterina
@afataga su vyborne! Uz som ich robila parkrat a keby som sa nekontrolovala, spraskala by som cely plech :) Hlavne tak nezatazuju travenie ako tie klasicke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia