Foto: katka82
Veeeeľmi dobrá pochúťka!:-)) Lepší variant fašírok.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Na panvicu dáme trocha oleja,prehrejeme na ňom sterilizovanú zeleninu(mrkva,hrach,kápia) a zalejeme ju 10 rozšľahanými vajcami a urobíme zeleninovú praženicu,ktorú necháme vychladnúť.
- 2
Rohlíky pokrájame na kolieska a namočíme do vody,aby sa nasiakli.Potom ich poriadne vyžmíkame a pridáme k mletému mäsu.K mäsu ďalej pridáme 2 vajcia,roztlačený cesnak,soľ a čierne korenie podľa chuti a asi hrsť hladkej múky.Zmes poriadne vymiešame a rozdelíme na 2 časti.
- 3
Pracovnú dosku posypeme strúhankou a z 1. polovice mäsovej zmesi vyvalkáme placku,asi na 2cm a na vyvaľkanô placku natrieme polovicu vychladnutej plnky a placku opatrne zvinieme ako roládu,preložíme na vymastený pekáč. Z 2.polovice mäsovej zmesi tiež urobíme roládu.
- 4
Roládu ponatierame olejom a dáme do vyhriatej rúry,pečieme pri teplote 200°C asi 1-1,5 hodiny.Počas pečenia potierame rolády olejom.Po upečení necháme rolády trocha vychladnúť a krájame. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Foliu jemne potrieme olejom,mäsová fáš sa nám bude ľahšie rozotierať a po naplnení stejnomerne dať stočiť.Já používám klasickú úterku navlhčím ju,položím igelit,vytvorím obdlžník,dám náplň a potom stejnomerne nadvihujem uterku s igelitom a valivým pohybom roládu stáčama zároveň jemne utláčam,aby neboli vzduchové medzery,po stočení za pomoci uterky s igelitom prenesiem na pekáč,dotvarujem a jemne vyhladím povrch olejom a ostatok je v bode 4.Podávať sa dá s hoci čím a na studeno i s chlebom