Foto: elle82
U nás sa po nich len tak zaprášilo :)))...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
1 a pol PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
6 dcl |
|
2 ks |
|
1 a pol PL |
|
180 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
200 g, alebo Heru |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme s troškou soli. Do vyšľahaného tuhého snehu vmiešame práškový cukor, žĺtky, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. (Namiesto práškového cukru môžme dať aj kryštálový, ale priamo do bielok a tak spolu šľahať do tuha.... Mne osobne sa páči viac táto varianta- plát na mi zdá krajší a lepšie sa mi krája :)... Plech si natrieme a vysypeme múkou. Vymiešané cesto vylejeme na plech, rozotrieme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme plát dobre vychladnúť.
- 2
Plnku pripravíme klasicky: Mlieko, cukor, vanilka, pudingové prášky, múka- uvaríme hustú kašu, ktorú za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame maslo, alebo heru. (Ja nedávam celú, ale iba polovičku a stačí to!) Krém dobre vymiešame a necháme za chvíľočku stuhnúť v chladničke.
- 3
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme polovicu krému, naň následne poukladáme na kolieska nakrájané banány jeden vedľa druhého a na poukladané banány rozotrieme zvyšnú druhú polovicu krému. Povrch koláčiku ľubovoľne ozdobíme. (Ja som použila čokoládovú polevu a na dozdobenie bielu čokoládu). Prajem dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu