Knedličky do polievky III. fotorecept
Foto: gordonko
Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som Zobraziť celý popisStále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám. Knedličky majú skoro tú istú farbu, len sú mäkšie, tie školské boli trochu tmavšie a hutnejšie a v samom strede skoro suché. Napriek tomu sú tieto knedličky dobré a stoja za uvarenie či vyskúšanie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny: soľ, hladká múka, čierne mleté korenie, maslo, žĺtok, petržlenová vňať a zemiaky uvarené v šupke a potom ošúpané.
-
2
Najskôr popučíme zemiaky a potom k nim pridávame ostatné suroviny.
-
3
Posekanú petržlenovú vnať pridáme nakoniec a vymiešame cesto.
-
4
Z hotového cesta narobíme knedličky - guľky veľkosti asi ako čerešňa a dáme uvariť na 2 až 3 minúty do polievky. Jemne premiešame, aby sa knedličky neprilepili o dno hrnca.
-
5
V škole som si dával takto 3 plné taniere knedličiek a na "druhé" som už ani nešiel.
-
6
Normálna porcia vyzerá asi takto. DOBRÚ CHUŤ.
Juj, narobila som si chute na túto skvelú polievku môjho detstva.
ďakujem za koment , isto vyzkúšam aj takéto knedlíčky ..... ktovie , možno to budú oni
ďakujem za koment , kto hladá nájde , nevzdávam sa , len ma tak napadlo skombinovať cesta kneličkovej polievky II. a kneličkovej polievky III. možno konečne to bude to pravé orechové
Ďakujem , určite vyzkúšam
Omouvám se, nejste autorka nýbrž autor. Vždy se začtu do receptů a pak zapomenu, že zde nevaří jen ženy, ale také hojně i muži. Můj genderový omyl. Ale knedlíčky máte krásné a elegantní. Určitě i moc chutné.