Zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky

Knedličky do polievky III. fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 6. júna 2020
Knedličky do polievky III. (fotorecept)
Foto: gordonko

Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám. Knedličky majú skoro tú istú farbu, len sú mäkšie, tie školské boli trochu tmavšie a hutnejšie a v samom strede skoro suché. Napriek tomu sú tieto knedličky dobré a stoja za uvarenie či vyskúšanie.

20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks varené v šupke
1 ks
20 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny: soľ, hladká múka, čierne mleté korenie, maslo, žĺtok, petržlenová vňať a zemiaky uvarené v šupke a potom ošúpané.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najskôr popučíme zemiaky a potom k nim pridávame ostatné suroviny.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posekanú petržlenovú vnať pridáme nakoniec a vymiešame cesto.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z hotového cesta narobíme knedličky - guľky veľkosti asi ako čerešňa a dáme uvariť na 2 až 3 minúty do polievky. Jemne premiešame, aby sa knedličky neprilepili o dno hrnca.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V škole som si dával takto 3 plné taniere knedličiek a na "druhé" som už ani nešiel.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Normálna porcia vyzerá asi takto. DOBRÚ CHUŤ.

    Knedličky do polievky III. (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dvorka
Neviem ako chutia knedličky v polievke z vašej školskej jedálne, no tie čo varievala moja mamka do "guľkovej" kuracej polievky sú práve také akoby suché vo vnútri. Sú len zo strúhanky, vajíčka a vody. Sú síce uvarené, mäkké, no akoby sa v ústach rozsýpali.
Juj, narobila som si chute na túto skvelú polievku môjho detstva.
1x haji
používateľ nemá avatar
123
123
tie guľky-knedličky , vyzerajú super...recept na tie tvoje "správne" nemám, ale myslím si, že to bola naozaj zmes krupice,vajíčka, strúhanky a vody... vieš, ťažko sa úplne dopracovať k chutiam a receptom mladosti... už moja babka hovorievala, že tá dnešná kukuričná kaša tak "nešmakuje" ako dakedy... aj keď sa to robilo tak isto...
haji
Velmi pěkný recept, jsem gulkožrút a tento recept neznám. Děkuji, ráda vyzkouším. Jedno je jisté, že moje gulky nebudú tak krásné a souměrné... Velmi pěkné a chutné fotečky!
gordonko
@dvorka (6.6.2020 19:19)

ďakujem za koment , isto vyzkúšam aj takéto knedlíčky ..... ktovie , možno to budú oni
gordonko
@123 (6.6.2020 20:21)

ďakujem za koment , kto hladá nájde , nevzdávam sa , len ma tak napadlo skombinovať cesta kneličkovej polievky II. a kneličkovej polievky III. možno konečne to bude to pravé orechové
skotova
@gordonko (7.6.2020 22:43)
Omouvám se, nejste autorka nýbrž autor. Vždy se začtu do receptů a pak zapomenu, že zde nevaří jen ženy, ale také hojně i muži. Můj genderový omyl. Ale knedlíčky máte krásné a elegantní. Určitě i moc chutné.
pivonka
Knedličky máš dokonalé, ako z priemyselnej linky. Keď pozerám zloženie a postup, tak mi to pripomína hrubé zemiakové rezance z čias môjho detstva a mladosti. Varievali ich moje babky aj moja mama. Jedli sa ako šúľance a čisté ich obľuboval môj otec do kyslej fazuľovej polievky, stála v nej lyžica. Keď to prvý raz videl náš priženený zať, tak mu išli oči vypadnúť. Po druhý raz si tak naložil aj on. A veď to bolo výborné. Takže áno, môžu byť dobré do polievky