Foto: ketty3811
Tak som sa dnes pohrala.Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,ako ich pripraviť.Tak som urobila tri rôzne.Pridávam to sem,lebo Zobraziť celý popisTak som sa dnes pohrala.Hľadala som recepty na býčie žľazy a nakoniec som sa nevedela rozhodnúť,ako ich pripraviť.Tak som urobila tri rôzne.Pridávam to sem,lebo receptov na býčie žľazy tu nieje veľa,možno sa niekto inšpiruje.
Postup
-
1
Zoženieme si býčie žľazy....
-
2
Umyjeme a namočíme asi na hodinu do mlieka.
-
3
Prichystáme si suroviny na prvý chod.
-
4
Žľazy nakrájame na primerané kúsky.
-
5
Cibuľu orestujeme na masti a pridáme nakrájane žľazy.
-
6
Okoreníme,opaprikujeme a dusíme asi 30 minút.
-
7
My sme to jedli s chlebom...
-
8
Na druhý chod...
-
9
Z horčice,kečupu a korenín si pripravíme marinádu.
-
10
Zmiešame a vložíme nakrájane býčie žľazy.Necháme postať aspon jednu hodinu.
-
11
Cibuľu orestujeme a namarinované žľazy sprudka opečieme a potom necháme dusiť asi 30 minút.
-
12
Jedli sme to zase s chlebom,ale hodila by sa k tomu aj ryža alebo zemiaky.
-
13
Na tretí chod...
-
14
Žľazy nakrájame na krúžky.Osolíme,koreníme a obalíme v trojobale.
-
15
Vyprážame z obidvoch strán.
-
16
Podávame so zemiakmi.
-
17
Musím povedať,že som to jedla prvý krát a chutilo.:-)
Ja som tak videla raz recept na kohútie žľazy v maďarskej TV, a začala som ich sháňať u nás, ale nikde som ich nenašla, až pri najbližšej ceste do Miškolca som ich raz tam kúpila na tržišti. Aj tie sa podobne pripravujú ako tie Tvoje bíčie žľazy. Boli perfektné.