Vyprážané kuracie pečienky fotorecept
Foto: gordonko
Kuracie pečienky inak ako dusené...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazené pečienky zbavíme šliach, či čo to tam je a okrem toho dávame pozor, či tam neostala zabudnutá žlč, ktorú treba opatrne odstrániť, aby nevytiekla do pečienok. Boli by potom nejedlé.
-
2
Pripravíme si trojobal - hladká múka, mlieko s rozšľahaným vajíčkom a strúhanku. Pečienky NESOLÍME, hneď ich poobaľujeme v hladkej múke, namočíme v mlieku s vajíčkom a obalíme strúhankou, a poukladáme si to niekde na tácku. Keď máme obalené, zvyšnú múku prisypeme do mlieka s vajcom a osolíme. Vymiešame si takú jemne hustú zmes, do ktorej obalené pečienky znovu namočíme a znova obalíme v strúhanke.
-
3
Obalené pečienky vysmážame na oleji na minimálnom plameni v zakrytej panvici po dobu asi 4 - 5 minút, potom pečienky otočíme a smažíme z druhej strany 3 - 4 minúty. Či je to dobré zistíte potom ako sa zahryznete do prvého kúsku hneď pri vysmážaní.
-
4
Asi po 45 minútach som mal povysmážané... Príloha je podľa mňa lepšia - uvarené zemiaky, ale nakoľko ostali francúzske zemiaky zo včera, tak som zvolil prílohu ryžu, aby to nebol samý zemiak.
-
5
...a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ
Určite však prudko jedlý 👍
Ďakujem za komentár,trochu som experimentoval ,aby to mohlo byť osolené,preto to druhé obalovanie zo solou
Klidek Ivanku ,ja som bol teraz u diabetologicky ,kukla do notesu a povedala že som pribral 10 kg .... no a čo ,hlavne že nám chutná
😁😁😁 Nevadí, aj tak Ťa Tvoji budú milovať .