Foto: andys
Ukončenie grilovacej sezóny receptom, inšpirovaným Zdeňkom Pohlreichom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky koreniny zmiešame v mištičke spolu s pretlačeným cesnakom na kašovitú hmotu. Pripravíme si rebierka - zo zadnej strany rebierok stiahneme blanu a prstami "vmasírujeme" koreninovú masu. Preložíme na pekáč a prikryjeme fóliou. Necháme v chlade odležať 4-8 hodín.
-
2
Rebierka pomaly grilujeme na miernom ohni, ideálny je v tomto prípade dym, ktorý ich mierne zaúdi a dodá im zaujímavú chuť. Čas grilovania z oboch strán by mal byť až 1,5 hodiny - hodinu z jednej strany a pol hodiny z druhej. Ak máte gril s krytom, grilujte zakryté.
-
3
Rebierka sú hotové, keď sa mäso začína samo oddeľovať od kosti. Originálny recept na memphiské rebierka je ešte doplnený omáčkou z jablčného octu, horčice a soli, ktorou sa rebierka potierajú v polovici a v závere grilovania. Marináda z horčičných semienok je však dosť výrazná a podľa môjho názoru úplne postačuje.
jedol som extra dobre v Gordia-usa
to bolo siedme nebo.....
Pán Pohlreich je pán kuchár. To je šéfkuchár, kuchár, ekonóm. Je to človek ktorému to myslí aj ekonomicky v hlave a nesnaží sa odrbať pri tom hosťa. Zbožňujem reláciu Nazdar šéfe. a to ako tam dáva do laty nímandov, ktorý sa dali na pohostinnské služby len v predstave rýchlehoi zbohatnutia- rozumej okrádania zákazníka. Ale nikdy mu neodpustím to jeho česko-pražácke povýšenecké chovanie, keď vlani na gastroakcii v BA zapotil, že co to je kysnúť? Českej čuráček, ktorý prešiel USA, Nemeckom a neviem kde ešte po Západe, nám tu Slovákom dal najavo ako Slovákmi pohŕda. Kokútek vie veľmi dobre že cesto kynie v Čechách a kysne na Slovensku . Keby to zahlásil nejaký adolescent z ČR, ešte by som to bral, ale že tento postarší pánko, ktorý aj vďaka slovenským mozoľom si prevážal za komunistov jeho pražskú riť po metre, tak to ma vytočilo.