Slovenská kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Plnená paprika nátierkou

Nátierky

Tento recept je veľmi jednoduchý a veľmi lahodný... môžete ho použiť pri hociakej príležitosti ja ho robím...

prazdny

Zeleninové lievance

Bravčové mäso

Zeleninu si osmažíme na troche masla , potom zalejeme troškou vody , aby zelenina zmäkla...

prazdny

Domáci pšenično-ražný chlieb

Chlieb

Tento recept ma zaujal, lebo pri jeho príprave sa nepoužil kvások, ako sme zvyknutí z...

prazdny

Domáca vanilková zmrzlina

Dezerty

Tento recept sa určite oplatí vyskúšať. Odporúčam ho najmä fanúšikom tzv. "ruskej zmrzliny". Je...

prazdny

Družstevník

Koláče

Ako už názov napovedá, jedná sa o koláč z archívu kulinárskeho umenia. Keď som bola dieťa, starká mala tento koláč upečený takmer vždy, keď som k nej prišla....

prazdny

Chlebíčková veka

Chlieb

Veka sa predáva len krájaná a manžel sníval o plnenom sendviči z detstva (tak sme my vždy doma veku volali - sendvič)....

prazdny

Klasický špenát alebo špenátový prívarok

Bezmäsité jedlá

Chutné, veľmi jednoduché a rýchle jedlo....

prazdny

Bratislavské orechové rožky

Koláče

V nedeľu som dostala chuť na niečo orechové. Spravila som tieto rožky.

prazdny

Zemiakové cesto

Bezmäsité jedlá

Dá sa použiť na knedle, aj na sladké a slané plnené guľky. Mám ho...

prazdny

Bryndzová nátierka

Nátierky

Piekla som chlieb a tak som sa rozhodla urobiť, výbornu rýchlu nátierku. Vhodná pre...

prazdny

Frankfurtská polievka

Večera

Vynikajúca polievka, ktorú si určite obľúbite.

prazdny

Moravský koláč

Dezerty

Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky dáme múku, cukor,...

prazdny

Jednoducho špenát zelený štvrtok

Bezmäsité jedlá

Dlho som zvažovala či pridám recept na špenát, viem, že určite si poviete, čo...

prazdny

Čučoriedkový džem

Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

prazdny

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky

Koláče

Úžasné krehké pečivo plnené tvarohom a lekvárom....

prazdny

Domáce bagety

Chlieb

Upečte si bagety ako z pekárne.

prazdny

Plnená oblátka

Koláče

Plnka: cukor, vajcia a BB puding vymiešame nad parou, necháme vychladnúť. Zatiaľ roztopíme...

prazdny

Koláč z jedného vajíčka s pudingovo-tvarohovou plnkou

Dezerty

Korpus je hrnčekový. Hrnček som použila 200 ml. Použila som plech s rozmermi 20 x...

prazdny

Bravčový perkelt z mangalice

Bravčové mäso

Keď potrebujem navariť rýchle a sýte jedlo, siahnem po tomto recepte. Recept som našla v...

prazdny

Bryndzové halušky

Bravčové mäso

Ja ich robím raz za rok , lebo manžel ich moc nemusí ale já ich milujem....

prazdny

Drobné vianočné orechové pečivo

Dezerty

Drobné pečivo neodmysliteľne patrí k Vianociam, tak ako aj orechy.

prazdny

Baraní perkelt s červeným vínom

Hlavné jedlá

Dostala som krásnu baraninu. uvažovala som , ako ju ako prvú urobiť... napadol ma iba...

prazdny

Vynikajúci strúhaný koláč s džemom

Koláče

Jeden z najlepších receptov na strúhaný koláč s džemom....

prazdny

Príma zemiaky!

Bravčové mäso

Vyrastala som na Spiši, som Spišiačka a vždy tu prevládalo pestovanie tých najlepších odrôd zemiakov...

prazdny

Vyprážané zemiakové kolieska zo zemiakov varených v šupke

Bezmäsité jedlá

Zo zemiakového cesta sformujem valec, z ktorého robím kolieska na pomúčenej doske a vyprážam ich...

prazdny

Paulínkine opekance

Tento recept mám od starej mami Paulínky a už je teký rodinný putovný. Stále sme ich...

prazdny

Kakaový pudingoš

Koláče

Tento pudingoš je ako vatička, vláčny a plnka vynikajúca. Vždy mizne rýchlosťou blesku.

prazdny

Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské

Cestoviny

Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.

prazdny

Štedrák ako závin

Koláče

Recept na tento koláč je veľmi jednoduchý a dokáže ho upiecť každý začínajúci kuchár. Má štedrú...

prazdny

Gazdovské zemiaky, ako ich robím ja

Bezmäsité jedlá

Mám rada všetky jedlá, kde idú typické slovenské pochúťky - ako je bryndza, slanina, ...

prazdny

Zapekané cestoviny

Cestoviny

cestoviny uvarime dle navodu, zeleninu mrazenu taktieez trosku povarime v osolenej vode, salamu si nakrajame...

prazdny

Detská výživa

Bezmäsité jedlá

Takúto výživu som začala robiť ešte ked moje deti boli malé. Robila som z väčšieho množstva, pretože...

prazdny

Ražniči, ako ho nepoznáte

Bravčové mäso

Toto ražniči som jedla prvýkrát asi pred 20-mi rokmi, varila ho jedna naša známa, ked...

prazdny

Vyprážaný patizón v ochutenom chrumkavom obale

Bezmäsité jedlá

Výborný vyprážaný patizón v chrumkavej, ochutenej strúhanke. Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok veľmi...