Dusené mäso s tarhoňou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 31. júla 2010
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)
Foto: evusik

Tarhoňa vo mne vyvoláva spomienky na školskú jedáleň, a na tú nemá väčšina z nás dobré spomienky. Napočudovanie tarhoňu má naša rodina rada. Pripravujem ju tak ako cestovinu - uvarím ju vo vriacej, osolenej vode. Viem, že je viacero spôsobov prípravy tarhone. Preto pridávam tento celkom obyčajný recept, aby tie varecháčky ktoré tarhoňu robievajú pridali svoj spôsob prípravy, nech môžem zas vyskúšať niečo nové :-)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie mäso (alebo bravčové, prípadne mäso slepačie, hovädzie z polievky) nakrájeme na menšie kúsky, pridáme olivový olej, sójovú omáčku, korenie na kurča, ja som pridala ochutený feferónkový olivový olej, premiešame a odložíme do chladničky. Načistíme si zeleninu, mrkvu na tenké pásiky, pór na kolieska, cukínu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, ja som pridala zamrazené huby (manželov vlastnoručný zber) a trochu mrazenej zeleniny - hrach, kukurica, mrkva.

    Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odležané mäso prudko opečieme na oleji a odložíme....

    Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vo výpeku najprv osmahneme, mrkvu, pridáme hríby a mrazenú zeleninu, osolíme, môžeme pridať bujón, podusíme v troche vody, nakoniec pridáme pór a cukínu, podlejeme vodou, dlho nevaríme aby sa cukína nerozvarila na kašu...

    Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do hotovej zeleniny vložíme osmahnuté mäso, pridáme solamyl rozmiešaný v troche vody, dochutíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať....

    Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tarhoňu uvaríme v osolenej vode (ako cestovinu) scedíme, prepláchneme v studenej vode a servírujeme spolu s duseným mäsom a zeleninou.

    Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jezibabka1
@evu šik receptík na mäsko si ukladám, lebo bude určite mňam a na tarhoňu som už pridala aj ja recep, ako si chcela:)
sovka62
Dobrý recept, páči sa mi, že je v ňom veľa zeleniny. A tarhoňu robievam ako ryžu - opražiť, zaliať vodou a šup s ňou na 20 minút do rúry, alebo ak je na rúru príliš teplo, nechám podusiť na minime na sporáku. A mávame ju často, veľmi nám chutí.