Orechový zákusok fotorecept
Niet nič lepšie do koláčov a zákuskov ako sú vlašské orechy. Výborne ochutia a vzhľadom k obsahu tuku v nich aj krásne zvláčnejú cesto. Zobraziť celý popisNiet nič lepšie do koláčov a zákuskov ako sú vlašské orechy. Výborne ochutia a vzhľadom k obsahu tuku v nich aj krásne zvláčnejú cesto. Výsledok je vždy výborný.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 10 PL vlažná |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| Krém: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g mleté |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| 200 g (alebo Hera) |
|
| Navrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme cesto. Žĺtky, cukor a 5 lyžíc vlažnej vody vyšľaháme do peny.
-
2
Pridáme mleté orechy, nastrúhanú citrónovú kôru a zvyšných 5 lyžíc vlažnej vody. Prešľaháme.
-
3
Múku premiešame s práškom do pečiva a bielky vyšľaháme na pevný sneh. Striedavo jemne vmiešavame múku a sneh do cesta.
-
4
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180 °C asi 40 minút (kontrolujeme). Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť v plechu.
-
5
Z mlieka odoberieme troška do hrnčeka a rozhabarkujeme v ňom múku. Do zvyšku mlieka pridáme práškový a vanilkový cukor a privedieme k varu. Pridáme mleté orechy a mlieko s múkou a za stáleho miešania krátko povaríme do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutej orechovej masy všľaháme po menších kúskoch maslo.
-
6
Hotový krém navrstvíme na úplne vychladnuté upečené cesto a rozotrieme.
-
7
Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.









Ďakujem. Som rada, že chutilo.