Horčica z cukiny fotorecept

danculka - fotkadanculka, 6. septembra 2011
Horčica z cukiny (fotorecept)
Foto: danculka

Dnes ma navštívila kamoška a priniesla mi cukinu,ale aj s receptom na horčicu,ja som nelenila a s výsledkom sa idem podeliť,pretože sa mi veľmi Zobraziť celý popisDnes ma navštívila kamoška a priniesla mi cukinu,ale aj s receptom na horčicu,ja som nelenila a s výsledkom sa idem podeliť,pretože sa mi veľmi páči,hľadala som aj na ,,Vareche,ale nenešla som,vopred sa ospravedlňujem,až to už niekto dal...

1°5-15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2000g
1hlávka
250ml
1ks
100ml
70g,alebo podľa chuti
130g
2čl
1 pohárik




Postup

  1. 1

    Očistenú cukinu nastrúhame a dáme do hrnca a potom postupne všetky ingrediencie ....

    Horčica z cukiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    túto zmes varíme pribl.1 hod...potom rozmixujeme a dáme do pohárov a prevrátime hore dnom na 5 minút..

    Horčica z cukiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom môžeme odložiť do komory,trošku mi zostalo,takvám chcem ukázať,aká je hustá...

    Horčica z cukiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do cukr.vrecka som dala trošku a urobila som vetvičku,na nej vidíte,akej je hustoty,dobrú chuť!!!

    Horčica z cukiny (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dajanca
vyzerá to dobre... krásne si to naservírovala... :-)
a ozaj koľko pohárov Ti vyšlo z toho množstva?
danculka
Môžem ti povedať,že 8 ale každý bol iného kalibru,,,,,
marianne69
....uz som ju robila,je vyborna,ale k parkom ani klobase mi ju doma nechceli:-D,ale ako dip bola super
malinka711
takto robievame roky horčicu aj my ..... vlastne ja už horčicu z obchodu ani nejem odkedy robievame túto ....:D každý rok musíme zavariť aj z 2 či 3 viacnásobných dávok :D odporúčam .....
45678
@danculka super recept!
krásna dekorácia.
Robievam aj s pridaním čerstvo postrúhaného chrenu asi 5 min pred dokončením. Tiež nám to chutí.
jerica
nerobím , ani som nepoznala recept na horčicu s cukiny , zíde sa recept , ukladám:-))
julica
Podobné robievam, keď sa dostanem k tekvici, len s väčším množstvom papriky a menším množstvom horčie - a volám to tatárska :)
zinnajdha
aj ja robievam bez horčice, k vyprážanému syru to podávam zmiešané s kyslou smotanou ( nie veľa) a volám to ľahká tatárska...
jamalinka
určite vyskúšam a som rada, že má cukina toľko variácii, využijeme všetko čo sa dá zjesť a navyše sa potešíme svojim výrobkom.
hela123
Je naozaj výborná dokonca som ju aj koštovala.
mariena1
a kedy mam dat tu horčicu?hned ked sa vari?rada by som urobila...
mariena1
vdaka,tak sa zajtra do toho pustim,doteraz som bavila vnučku,tak sa mi už nechce.Ja mam recept,ale nejde tam horčica,tak som zvedava...
mariena1
neviem,mne to nejak prihara,asi ta horčica ozaj mala ist na koniec a tiež je poharik horčice ale aka gramaž?Ostanem pri svojom recepte...
danculka
naozaj je to ako slivkový lekvár,musí sa stále miešať,ale dlho to nevaríš,a horčicu daj podľa svojej chuti...
adriana7
@danculka , práve robím túto skvelú horčicu, nám chutí, ale túto druhú várku idem vyskúšať s kg patizónov a kg hokaido a dám kremžskú. tá prvá várka dopadla skvele. robila som ju aj s marjankiným kečupom a pre istotu som to dala ešte do myčky na 70. tak dúfam, že sa nepokazí, lebo takéto domáce zaváraniny robím prvý rok
danculka
Až máš veľké obavy pridaj konzervačný prostriedok,ten to istí aj naše babky používali,,calicil,, a vtedy sa uvezovali poháre celofánon...neboj
.
petka33
horčica urobená a je chutná aj ako nátierka na chlebík, jedávam ju tak, ked už nič nie je v chladničke :)
evusik
@danculka včera som robila horčicu z cukety podľa tvojho receptu, tá moja je trochu bodkovaná :-) to preto lebo som prvú cuketu dala neošúpanú až potom som si uvedomila že som ju mala ošúpať, ale to vôbec nevadí lebo na chuti jej to neubralo... spravila som ju dosť ostrú (viac čili) ale tak to máme radi.... díky za recept :-)


mariana1982
tak nexcem urazit autorku, ale je to kysle a korenene ako šlak. ja som to xcela vyuzit aj ako natierku ale takto sa to da pouzit len ako kremzska horcica. takze podla mna korenia staci pol lyzicky, ocot ziadny, horcice 100g cize polovica maleho poharika, a soli 30g, cukru 100g. potom to bude jedle aj ako natierka alebo lahka tatarka po zmiesani s kyslou smotanou. no co uz, nemusim aspon horcicu kupovat.