Kokosový tortový korpus

olinecka - fotkaolinecka, 15. septembra 2015
Kokosový tortový korpus
Foto: olinecka

Tento korpus si môžeme upiecť aj pár dni dopredu a vždy je mäkký.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
190 g
100 g
90 g
0,5 dl
0,5 dl
 na vymastenie formy
 na vysypamie formy




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha s kryštálovým cukrom, pridáme žĺtky, olej, mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s kokosovou múčkou.

  2. 2

    Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  3. 3

    Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30 minút. Ja som dnes z takého korpusu urobila malinový zákusok.

    Kokosový tortový korpus - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá v reze. Je krehučky.

    Kokosový tortový korpus - obrázok 4

Diskusia k receptu

smejkad
tu kokosovu chut citit vyrazne?
paci sa mi, ale moji kokos velmi nie :-)
jakikina
Ja som skušala cesto sam olej a celé zabyte.. viď foto piekla som 40m na 180'C stále bol stred traslavy ako voda piekla som 20 min 160'C
reunion
@jakikina (27.9.2020 11:06)

Z pol deci oleja?... no neviem ako môže byť olejový..
Piekla som ho a je presne podľa receptu upečený ako na obrázku :)
Zajtra ozdobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia