
Vianočka bez slov
Môj prvý pokus o predvedenie receptu bez popisu postupu práce, len pomocou foto.

Kapustnica s údeným tofu
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme papriku, zalejeme vodou. Ryžu a kyslú kapustu uvaríme domäkka,...

Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku

Krabička ruže s prsteňom, aj ako zákusok (2 v 1)
Rozmýšľala som ako využiť ešte silikónovú formu ruží. Došla som na takýto nápad :))) A možno...

Rýchly jablkový koláč
tento koláč pripravujem dosť často, nakoľko je rýchlo urobený a aj rýchlo zjedený.

Silvestrovský šalát
Tlačenku, uhorky a uvarené vajcia nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Zmes vložíme do misky, pridáme podľa...

Chlebová míchanice
A zde mám ještě jeden obyčejný, rychlý a chutný recept, když Vám zbude chleba...

Pomarančovo–gaštanové keksíky
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.

Dominikove veselé keksíky
Veľmi rada si prezerám recepty v časopisoch (a mám ich teda hodne), a syn je v...

Naši utopení
Túto záležitosť máme veľmi radi a často si ju aj pripravujeme, najlepšie vo veľkom množstve, ...

Krémová hubová polievka so sezamovo-ľanovou tyčinkou
Ak máte radi huby, určite si pozrite tento diel seriálu o slovenských dobrotách a nechajte sa...

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Jarné rizoto - fotorecept
Konečne máme v záhrade hrášok. Snažím sa ho dávať nielen do polievky , ale...

Hruškovo-pomarančový džem s hrozienkami a orechami
Zostali mi ešte bodkavé hrušky na sparcovanie a tak som sa rozhodla urobiť ešte z nich džem......

Hríbikové rizoto
Umytú a osušenú ryžu uvaríme. Namočene sušené hríby scedíme z vody (stačí namočiť pol hodiny pred...

Šampiňónová polievočka
Túto polievočku som si urobila len tak, pre potešenie . Milujem šampiňony v akejkoľvek úprave ale...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...

Jablkový džem na buchty
Jablka si očistime nastrúhame na strúhadle s vačšimi slzičkami . Pridáme ocot a cukor všetko spolu vymiešame...

Jednoduché palacinky
Všetky suroviny spolu zmiešame (škoricový alebo vanilkový cukor podľa chuti).

Šampiňóny na baklažánovom pyré
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom...

Pomalu pečená kližka se zelenou paprikou v kukuřici
Kližka pomalená v troubě s jednoduchou a skvělou přílohou. Přílohu uvádím jako veg, je výborná...

Mexická ryža
V hrnci rozohrejeme olej a osmažíme na ňom ryžu dozlata. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku...

Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...

Bryndzové halušky
Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím...

Kura s karí korením
Všetky suroviny zmiešame a necháme v chladničke stáť cez noc. Pekáč vymastíme uložíme naň kura, zvyšok marinády...

Paradajkovo-vínova omáčka
Je to korenistá chuť klasickej paradajkovej omáčky obohatená o príchuť suchého ružového vína. Ja som použil -...

Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...