Perníky plnené džemom
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude...
Crostini s hubovým krémom
Dnes sme mali dôvod na oslavu, tak som spravila crostini s hubovým krémom. S pohárikom...
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...
Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...
Domáci nanuk
Podľa chuti si vyberiete ovocnú šťavu (najlepšie citrusy), zmiešate s cukrom a medom, môžete pridať...
Jednoduché palacinky
Všetky suroviny spolu zmiešame (škoricový alebo vanilkový cukor podľa chuti).
Snehové kocky s minislivkami
Sladkokyslé šťavnaté minislivky sú z plánky, ktorá rastie pod lesom na lúke...
Makový koláč
Keď vymeníme mak za orechy alebo kokos, dostaneme výborný orechový alebo kokosový koláč
Cibuľové palacinky
Dnes som si listovala knihu zeleninová kuchárka a padli mi do oka cibuľové palacinky. Cibuľu v...
Pečeňové medailóniky
Nie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej...
Vanilkovo–orechové rožteky
Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...
Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...
Pečené domáce zemiaky s oreganom a sušeným cesnakom
Mala som domáce zemiaky, tak som nechala v šupke a pridala len trochu sušeného korenia a...
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....
Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf
Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, ...
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...