Kurací perkelt so špenátovými šúľancami

palma - fotkapalma, 20. novembra 2015
Kurací perkelt so špenátovými šúľancami
Foto: palma

Komerčný recept
Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne - kurací perkelt. Tentokrát však oživený špenátovými šúľancami ako prílohou.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks celé bez kože
500 g
1 PL
2 PL
200 g
100 g čerstvý
1 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do hrnca s olejom. Restujte na miernom ohni tak aby cibuľka nezhnedla. Keď je cibuľa mäkká, pridajte paprikový krém, premiešajte a pridajte kuracie stehná. Zalejte vodou tak aby bolo mäso úplne ponorené.

  2. 2

    Varte približne 45 minút, pokiaľ mäso neopadáva od kosti. Potom ho vyberte a tyčovým mixérom rozmixujte omáčku do hladka. Paprikový krém býva zväčša veľmi slaný tak vôbec nie je potrebné mäso soliť. Ak krém slaný nie je, osoľte mäso podľa vašej chuti.

  3. 3

    Na špenátové halušky poduste čerstvý špenát s cesnakom na kvapke oleja a prebytočnú vodu vylejte. Sparený špenát nasekajte na jemno a zmiešajte s múkou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujte nelepivé cesto a ručne vypracujte šúľance. Tie varte v osolenej vriacej vode asi 10 minút.

  4. 4

    Náš tip: Azda neexistuje recept, ktorý by sa zaobišiel bez aspoň trošky tuku. Ak si vyberáte medzi rastlinnými olejmi, dobrou voľbou je Raciol výberový. Jeho devízou je šetrný spôsob výroby, vďaka ktorej si zachováva veľké množstvo živín. Príjemná neutrálna chuť ho zároveň predurčuje na univerzálne použitie.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: