Foto: palma
Komerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Hoci zima tento rok prichádza pomaly, máme čoraz viac chuť na jedlá, ktoré zahrejú. Taká je aj stará dobra klasika slovenskej kuchyne - kurací perkelt. Tentokrát však oživený špenátovými šúľancami ako prílohou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájajte na menšie kúsky a dajte do hrnca s olejom. Restujte na miernom ohni tak aby cibuľka nezhnedla. Keď je cibuľa mäkká, pridajte paprikový krém, premiešajte a pridajte kuracie stehná. Zalejte vodou tak aby bolo mäso úplne ponorené.
- 2
Varte približne 45 minút, pokiaľ mäso neopadáva od kosti. Potom ho vyberte a tyčovým mixérom rozmixujte omáčku do hladka. Paprikový krém býva zväčša veľmi slaný tak vôbec nie je potrebné mäso soliť. Ak krém slaný nie je, osoľte mäso podľa vašej chuti.
- 3
Na špenátové halušky poduste čerstvý špenát s cesnakom na kvapke oleja a prebytočnú vodu vylejte. Sparený špenát nasekajte na jemno a zmiešajte s múkou, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujte nelepivé cesto a ručne vypracujte šúľance. Tie varte v osolenej vriacej vode asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu