Prekvapenie od maminky fotorecept

bubadlo - fotkabubadlo, 20. júna 2011
Prekvapenie od maminky (fotorecept)
Foto: bubadlo

Netradičný, vlastný, chutný torto-koláč

10
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
240 g
1 ks
150 ml
100 ml vriaca
250 g
1 ks
3 PL
2 PL
5 PL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
15 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prvým krokom je výroba mramorového korpusu. Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov a bielka vyšľaháme, pridáme polovicu cukru.K žĺtkom pridáme vanilkový cukor, druhú polovicu práškového cukru a takisto vyšľaháme. K žĺtkom pridáme olej, vriacu vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. K tejto hmote pridáme vyšľahané bielka s cukrom a premiešame.Tretinu cesta odoberieme a primiešame kakao. Do stredu vysypanej a vymatenej formy striedavo kladieme kôpky 1 PL tmavé cesto a 2 PL svetlé cesto, 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, až pokým spotrebujeme obidve cestá. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení preklopíme na korpus na opačnú stranu a zaťažíme.

  2. 2

    Po vychladnutí prekrojíme na 2 polovice, jednu polovicu polejeme sirupom a na druhú natrieme lekvár. Spojíme a vrátime späť do tortovej formy. Z Creme OLE puding od Dr.Oetkera, šľahačky a jahodového kompótu si urobíme plnku, je to rýchle, ľahké a chutné a touto plnkou potrieme vrch korpusu.

  3. 3

    Na vrch korpusu naukladáme ovocie, kreativite sa medze nekladú, ja som použila mrazené aj jahody aj čučoriedky. Medzitým si uvaríme želatínu, klasicky ako podľa návodu ja som namiesto vody, použila sirupovú jahodovú vodu a vychladnutou ale ešte teplou, zalejeme ovocie:) Dáme stuhnúť do chladničky a už len čakáme :) Moje deti to mali ráno prekvapenie:) škriatok priniesol :) dobrú chuť .

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
evanaaa, ano podla navodu na jednu islo 250ml a na na druhu 500ml tekutiny, ja som to zarobila do jahodoveho sirupu a zelatiny som najskor zmiesala s 2 lyzickami cukru a potom cele povarila
jasne marienka 44, som si to neuvedomila, ja tomu vsetkemu hovorim zelatina, v recepte to upravim :) Ja mam ten sirup z ciech, ale ze uz ich dodavaju aj na slovensko, inak moze byt aj akykolvek jahodovy, husty:)

Pridaj komentár k receptu: