Foto: bubadlo
Netradičný, vlastný, chutný torto-koláč
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
240 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
100 ml vriaca |
|
250 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
15 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Prvým krokom je výroba mramorového korpusu. Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov a bielka vyšľaháme, pridáme polovicu cukru.K žĺtkom pridáme vanilkový cukor, druhú polovicu práškového cukru a takisto vyšľaháme. K žĺtkom pridáme olej, vriacu vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. K tejto hmote pridáme vyšľahané bielka s cukrom a premiešame.Tretinu cesta odoberieme a primiešame kakao. Do stredu vysypanej a vymatenej formy striedavo kladieme kôpky 1 PL tmavé cesto a 2 PL svetlé cesto, 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, až pokým spotrebujeme obidve cestá. Pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení preklopíme na korpus na opačnú stranu a zaťažíme.
- 2
Po vychladnutí prekrojíme na 2 polovice, jednu polovicu polejeme sirupom a na druhú natrieme lekvár. Spojíme a vrátime späť do tortovej formy. Z Creme OLE puding od Dr.Oetkera, šľahačky a jahodového kompótu si urobíme plnku, je to rýchle, ľahké a chutné a touto plnkou potrieme vrch korpusu.
- 3
Na vrch korpusu naukladáme ovocie, kreativite sa medze nekladú, ja som použila mrazené aj jahody aj čučoriedky. Medzitým si uvaríme želatínu, klasicky ako podľa návodu ja som namiesto vody, použila sirupovú jahodovú vodu a vychladnutou ale ešte teplou, zalejeme ovocie:) Dáme stuhnúť do chladničky a už len čakáme :) Moje deti to mali ráno prekvapenie:) škriatok priniesol :) dobrú chuť .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzera krasne, mnaaam :)