
Veľkonočný vajíčkový melírovaný syrek Zemplín – Iowa
Táto pochúťka sa v mojich rodných Košiciach (Abovská župa!!!) nerobievala. So začiatkom výstavby železiarní, nastalo...

Kuracie rezne v zemiakovej placke
Tento recept som jedla v reštaurácii. Úžasný a ako vonia.

Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo...

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Močing v pomalom hrnci
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing...

Cuketové placky s dubákmi pečené na plechu /fotorecept/
Cuketové placky robievam dosť často podobne ako zemiakové placky. Dnes som skúsila kombinovať cuketu s dubákmi,...

Moravský vrabec s chlpatými knedličkami a kyslou kapustou
Jednoduchá príprava, ale zato mimoriadne skvelá chuť, to je recept na ohromné jedlo od našich...

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Jednoduchá krémová polievka s pórom a so zemiakmi
Som zo „starej školy“, rád v kuchyni experimentujem so všetkým, čo sa mi pod ruky „pripletie“....

Žĺtkový broskyňový koláč
Cesto: V stredne veľkej mise zmiešame spolu, múku, soľ, maslo alebo margarín s 3 PL vody....

Kuracie prsia s pórom - parný hrniec
Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme...

Kuracie prsia na zelenine
Kuracie prsia môžem na všetky možné spôsoby a toto je jeden z nich.

Bravčová mňamka
Pikantné bravčové karé s pikantnou omačkou ( barbecue omáčkou). My sme ju však nepoužii ku grilovaniu....

Zelené halušky
Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí...

Cestoviny s cuketou a nivou
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná...

Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame,...

Rohlíky a žemle zo žltej tekvice
Cesto s tekvicou je jemne a vlacne. Da sa pouzit na rozne sposoby. Tentokrat som...

Burizónové ježe s karamelom
cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne karamel. Pridáme konzervované mlieko, povaríme...

Sušienky s arašidovým maslom
Môj prvý experiment s arašidovým maslom, inšpirácia opäť z Youtube kanála bettyskitchen. Myslím, že...

Šalát Caprese
Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok,...

Zapekané guľky Toscana - jednoduché
Jednoduchý recept, veľmi ľahký, rýchly a chuťovo vynikajúci. Snúbenec mi to zakázal robiť, ...

Nürnberger Elisenlebkuchen (Norimberské perníčky)
Výborné orechovo-kandizované perníčky, typické pre nemecké mesto Norimberg.

Guľaš z trúby
Všetké suroviny sú moje vlastne , vyprodukované počas roka, takže je o to chutnejší, okrem korenín.

Plnené slané šišky a posúchy
Inšpirovala som sa receptom z Fb. V konečnom dôsledku som ho ale musela prerobiť, pôvodné množstvá sa...

Tvarohovo–čučoriedkový závin
Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkom a natrieme ho na rozvinuté štrúdľové pláty alebo rozvaľkané lístkové cesto...

Calzone s kuracím mäskom
Toto kuracie mäsko v lístkovom ceste je naším rodinným jedlom, zbožňujeme ho všetci a preto zásadne...

Božská paradajkovo-kokosová polievka
Ak v kuchyni radi experimentujete, určite vyskúšajte túto thajskú paradajkovo- kokosovú polievku! Keď som ju poprvýkrát pripravila...