Foto: arwen789
Môj prvý experiment s arašidovým maslom, inšpirácia opäť z Youtube kanála bettyskitchen. Myslím, že sa celkom podarili, prekvapivo najviac z celej rodiny chutili môjmu Zobraziť celý popisMôj prvý experiment s arašidovým maslom, inšpirácia opäť z Youtube kanála bettyskitchen. Myslím, že sa celkom podarili, prekvapivo najviac z celej rodiny chutili môjmu starkému :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske si zmiešame arašidové maslo, zmäknuté maslo a margarín. Pridáme biely aj hnedý cukor a vymiešame do hladka. Potom pridáme vajce a vanilkový cukor, vymiešame mixérom, aby sa nám všetko spolu spojilo. Ďalej primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Rukami vypracujeme cesto do oválneho tvaru a odložíme do chladničky min. na 4 hodiny alebo cez noc.
- 2
Po odležaní si z cesta odštipujeme menšie kúsky a z nich rukami formujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ukladáme ich na plech (netreba ho vymastiť) a nechávame medzi nimi dostatočné medzery (na plech mi vyšlo 5 radov po 4 kúsky). Keď máme guličky hotové, vidličkou ich zrovnávame do keksového tvaru, najprv vtlačíme vidličku zvislo a potom vodorovne, čím sa nám vytvorí navrchu pekná mriežka.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 10-12 minút. Po upečení sušienky preložíme na kuchynskú mriežku, alebo na nejakú rovnú dosku, aby vychladli a udržali tvar. Treba dať pozor pri ich prekladaní, sú dosť jemné a niektoré sa mi zlomili. Keď vychladnú pekne držia tvar, ale treba ich skladovať v uzatvorenej nádobke, pretože, keď zvlhnú, tak sa drobia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu