Sušienky s arašidovým maslom

arwen789 - fotkaarwen789, 3. januára 2011
Sušienky s arašidovým maslom
Foto: arwen789

Môj prvý experiment s arašidovým maslom, inšpirácia opäť z Youtube kanála bettyskitchen. Myslím, že sa celkom podarili, prekvapivo najviac z celej rodiny chutili môjmu Zobraziť celý popisMôj prvý experiment s arašidovým maslom, inšpirácia opäť z Youtube kanála bettyskitchen. Myslím, že sa celkom podarili, prekvapivo najviac z celej rodiny chutili môjmu starkému :-)

30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
100 g
100 g, /aj iný druh margarínu/
115 g
115 g
1 ks
1 ks
330 g
2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame arašidové maslo, zmäknuté maslo a margarín. Pridáme biely aj hnedý cukor a vymiešame do hladka. Potom pridáme vajce a vanilkový cukor, vymiešame mixérom, aby sa nám všetko spolu spojilo. Ďalej primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Rukami vypracujeme cesto do oválneho tvaru a odložíme do chladničky min. na 4 hodiny alebo cez noc.

  2. 2

    Po odležaní si z cesta odštipujeme menšie kúsky a z nich rukami formujeme guličky s priemerom asi 2,5 cm. Ukladáme ich na plech (netreba ho vymastiť) a nechávame medzi nimi dostatočné medzery (na plech mi vyšlo 5 radov po 4 kúsky). Keď máme guličky hotové, vidličkou ich zrovnávame do keksového tvaru, najprv vtlačíme vidličku zvislo a potom vodorovne, čím sa nám vytvorí navrchu pekná mriežka.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 10-12 minút. Po upečení sušienky preložíme na kuchynskú mriežku, alebo na nejakú rovnú dosku, aby vychladli a udržali tvar. Treba dať pozor pri ich prekladaní, sú dosť jemné a niektoré sa mi zlomili. Keď vychladnú pekne držia tvar, ale treba ich skladovať v uzatvorenej nádobke, pretože, keď zvlhnú, tak sa drobia.

Diskusia k receptu

lucylee
no, arašidové maslo mi nechutí, možno mi bude chutiť v týchto keksíkoch
lucincek
tiez nejako to arasidove maslo nemusim, ale v tomto moze byt dobre...:)
lianka
To si mala arašidové maslo sladké alebo prírodné? Ja totiž mám doma slané a neviem kde ho použiť, len tak nám nechutí a v tých tvojich keksíkoch neviem akú chuť by to malo. A ešte niečo. Nedalo by sa to cesto vyvaľkať a vykrajovať pagáčovou formičkou a potom ozdobiť? Zdajú sa mi prácne.
arwen789
@lianka použila som prírodné arašidové maslo, neviem či by boli chutné aj s tým slaným. Podľa mňa môžeš skúsiť to cesto vyvaľkať, veď ak sa ti to nepôjde, guličky sa z neho stále budú dať vyformovať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia