Cestoviny s cuketou a nivou fotorecept

lyali - fotkalyali, 31. marca 2011
Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept)
Foto: lyali

Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná aj v takejto kombinácii. Výsledkom je JEDNODUCHÉ, RÝCHLE, ĽAHKÉ, Zobraziť celý popisTýmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná aj v takejto kombinácii. Výsledkom je JEDNODUCHÉ, RÝCHLE, ĽAHKÉ, BEZMÄSITÉ jedlo. Pri príprave je potrebné narábať so slanými ingredienciami (soľ, bylinková soľ, sójová omáčka, niva) opatrne. Toto jedlo má byť bezmäsité, ale naservírovanú porciu som si dovolila paradoxne ozdobiť šunkovou ružou – to aby jedli aj oči môjho manžela :-)

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks strednej veľkosti
  s obsahom tymiánu alebo provensálska zmes korenia
300 g farebné (vrtuľky)
1 PL
1 ks
1-2 ks -strúčky
100 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu. Cuketu očistíme, pozdĺžne prekrojíme a dužinu vydlabeme (foto dodám).

  2. 2

    Postrúhame nahrubo (foto dodám).

  3. 3

    Jemne posypeme bylinkovou soľou alebo provensálskou zmesou korenia („rozomeliem“ – rozmrvím šúchaním v dlaniach) (foto dodám).

  4. 4

    Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny.

    Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jarnú cibuľku pokrájame a orestujeme na olivovom oleji.

    Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme postrúhanú cuketu. Podusíme podľa chuti (ja ju nerozváram úplne).

    Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ochutíme pretlačeným cesnakom a sójovou omáčkou.

    Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V mise zmiešame uvarené, ešte teplé cestoviny, podusenú, ešte teplú cuketu a nahrubo postrúhanú nivu.

    Cestoviny s cuketou a nivou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame ako samostatný chod, prípadne ako prílohu k mäsitému pokrmu. Cuketovú zmes bez cestovín a nivy môžeme použiť ako zeleninovú prílohu.

Diskusia k receptu

julica
Ja si cukinu pokrajam na mensie kusky a davam do hotovej syrovej omacky zriedenej mliekom na chvilku povarit - aby z nej nebolo blato. vyskusajte tak, je to super, staci trosku dochutit citronom. V tomto recepte nerozumiem, ale fakt nerozumiem :) tej sojovej omacke, ved niva je strasne aromaticka, tak naco ju tam treba??
lyali
@julica , vyskúšam aj po Tvojom. Čo sa týka sójovej omáčky, dobrý postreh :-) Ja som vôbec neuviedla množstvo, takže to môže byť i len 1kvapka, to sa len tak smejem :-) Stáva sa mi, že nejaký recept prispôsobím sebe. A pravdupovediac, keď cuketu bežne robím len ako zeleninovú prílohu, teda dusím ju na olivovom oleji spolu s provensálskym korením (bylinkami), pretlačeným cesnakom, mne sa ti tam tak žiada tá sójová omáčka, lebo nesolím, ale "sójujem"... Toto bol základ pre cestovinky s nivou a automaticky som aj tu použila sójovku. Tak asi preto. Ale kľudne ju vynechaj.
diabambulka
zaujimavy recept, len mojim chlapom by tam chýbalo, mäsko, tak by som tam nakrájala aspoň na pásiky šunku - nepokazila by som to, dúfam tou šunkou :-)))
lyali
@diabambulka , veru nepokazila. Môjmu "veľkému" som aspoň symbolicky šunkovú ružičku :-)))
vk453
cestoviny v akejkoľvek podobe mám rada, ukladám.
zuzliak
mnaaaaaaaaaaam, u nas idu cestoviny na dracku. Super napad. pridavam si do KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia