Foto: lyali
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná aj v takejto kombinácii. Výsledkom je JEDNODUCHÉ, RÝCHLE, ĽAHKÉ, Zobraziť celý popisTýmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná aj v takejto kombinácii. Výsledkom je JEDNODUCHÉ, RÝCHLE, ĽAHKÉ, BEZMÄSITÉ jedlo. Pri príprave je potrebné narábať so slanými ingredienciami (soľ, bylinková soľ, sójová omáčka, niva) opatrne. Toto jedlo má byť bezmäsité, ale naservírovanú porciu som si dovolila paradoxne ozdobiť šunkovou ružou – to aby jedli aj oči môjho manžela :-)
porcie
príprava
Suroviny
2 ks strednej veľkosti |
|
s obsahom tymiánu alebo provensálska zmes korenia |
|
300 g farebné (vrtuľky) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1-2 ks -strúčky |
|
|
|
100 g |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť vodu. Cuketu očistíme, pozdĺžne prekrojíme a dužinu vydlabeme (foto dodám).
- 2
Postrúhame nahrubo (foto dodám).
- 3
Jemne posypeme bylinkovou soľou alebo provensálskou zmesou korenia („rozomeliem“ – rozmrvím šúchaním v dlaniach) (foto dodám).
- 4
Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny.
- 5
Jarnú cibuľku pokrájame a orestujeme na olivovom oleji.
- 6
Pridáme postrúhanú cuketu. Podusíme podľa chuti (ja ju nerozváram úplne).
- 7
Ochutíme pretlačeným cesnakom a sójovou omáčkou.
- 8
V mise zmiešame uvarené, ešte teplé cestoviny, podusenú, ešte teplú cuketu a nahrubo postrúhanú nivu.
- 9
Podávame ako samostatný chod, prípadne ako prílohu k mäsitému pokrmu. Cuketovú zmes bez cestovín a nivy môžeme použiť ako zeleninovú prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu