Burizónové ježe s karamelom

janka223 - bez fotkyjanka223, 20. septembra 2010

Suroviny

300 g
1 balenie
2 balíky
125 g




Postup

  1. 1

    cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne karamel. Pridáme konzervované mlieko, povaríme a odstavíme z ohňa.potom pridáme Heru, burizony a zľahka premiešame. Pomocou lyžice, namočenej do studenej vody, tvarujeme guľky, ktoré necháme na chladnom mieste, ak guľky tvarujeme rukami, tak tiež si ich namáčame do studenej vody,aby sa nám masa nelepila.

Diskusia k receptu

marienka44
Podobny recept mam, ale s orechami , ako napln do oplatok. Po zatazeni a stuhnuti pokrajat a konzumovat. Niekedy ho tu uvediem presne.
makli
Poznám tenti recept, tiež ho robím na Vianoce,Je vynikajúci a rýchlo sa pripravuje a ešte rýchlejšie skonzumuje.
darinocka
Jednoduchšie je masu vyliať do alobalom vyloženej formy na srnčí chrbát a po vychladnutí krájať na plátky,Netreba fúkať popálené "pršťoky.
janka165
prave som ich dokončila...skusala som ich robit uz 2x,ale nikdy sa nevydarili tak,ako teraz....vdaka za fajn recept
monnikka
práve si na nich pochutnávam, vďaka za recept, cukru som dala menej, 220 g, aj tak sú dosť sladké, výborné, ale komu koľko chutí:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia