Foto: dorisa
Opatrujem vnučku, a na raňajky si priala grísik. Tak som ho spravila.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Budem variť jeden tanier grísika.
-
2
Mlieko osolené štipkou soli a ocukrené uvedieme do varu a postupne pridávame detskú krupicu. Stále miešame.
-
3
Naservírujeme do hlbokého taniera, na vrch dáme maslo, posypeme grankom, možme aj vanilkovým cukrom, alebo škoricovým cukrom a podávame.
posýpkou zo škorice alebo kakaovou nešetrite - ale to je podľa chuti
Teraz keď varím krupicu a bojím sa aby sa mi nezhrudkovatela, tak hneď na začiatku dám do hrnca šálku mlieka, štipku cukru, 1 PL kryštálového cukru a 3 PL krupice a tak za stáleho miešania uvarím. Krupica ja potom taká akurát, ani moc riedka, ani moc hustá a zaručene bez hrudiek. Navrch dáme plátky masla a vééééľa granka alebo škoricového cukru.
Servírujeme do hlbokých tanierov - viac sa tam zmestí ;-)
Teraz si veru už zapamätám navždy. :)