Zelené halušky

garanco - fotkaGaranco, 28. mája 2012 19:53
Ďalšie recepty »
Zelené haluškyFoto: garanco

Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu s omáčkou.

2
porcie
10 min
príprava
5-6 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Medvedí cesnak (ktorý sme si asi pred mesiacom uskladnili do mrazničky) rozmixujeme so soľou a vajíčkami na hladkú masu,

    Zelené halušky - obrázok 1
  2. 2

    tú vlejeme do múky, ak treba, dolejeme trochu vody, alebo pridáme múku a vypracujeme cesto, ako na halušky.

    Zelené halušky - obrázok 2
  3. 3

    Obvyklým spôsobom uvaríme halušky, scedíme a v mise ich polejeme trochou olivového oleja.

    Zelené halušky - obrázok 3
  4. 4

    Podávala som ich k belehradskému rezňu, ktorý nedávno pridala @Kucharka100, ( tu som všetky ingrediencie, okrem mäsa, rozmixovala na chutnú omáčku). Keďže som minule čítala, že človek si má naberať jedlo na malý tanierik, aby sa neprejedal, urobila som tak - obedovala som sama, ale na večeru dostal manžel "normálnu" porciu. Myslím, že tieto halušky možno jesť aj bez mäsa, napr. so syrom, bryndzou a zeleninovým šalátom.

    Zelené halušky - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist