Foto: garanco
Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu Zobraziť celý popisInšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu s omáčkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Medvedí cesnak (ktorý sme si asi pred mesiacom uskladnili do mrazničky) rozmixujeme so soľou a vajíčkami na hladkú masu,
-
2
tú vlejeme do múky, ak treba, dolejeme trochu vody, alebo pridáme múku a vypracujeme cesto, ako na halušky.
-
3
Obvyklým spôsobom uvaríme halušky, scedíme a v mise ich polejeme trochou olivového oleja.
-
4
Podávala som ich k belehradskému rezňu, ktorý nedávno pridala @Kucharka100, ( tu som všetky ingrediencie, okrem mäsa, rozmixovala na chutnú omáčku). Keďže som minule čítala, že človek si má naberať jedlo na malý tanierik, aby sa neprejedal, urobila som tak - obedovala som sama, ale na večeru dostal manžel "normálnu" porciu. Myslím, že tieto halušky možno jesť aj bez mäsa, napr. so syrom, bryndzou a zeleninovým šalátom.
www.liecbabylinkami.euweb.cz/cesnak.htm...