Tvarohovo–čučoriedkový závin

Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 16. februára 2011
Tvarohovo–čučoriedkový závin
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks, alebo štrúdľové cesto
500 g
200 g
1 ks
1 ks
100 g, zavárané




Postup

  1. 1

    Tvaroh vymiešame s cukrom a vajíčkom a natrieme ho na rozvinuté štrúdľové pláty alebo rozvaľkané lístkové cesto. Povrch posypeme odkvapkanými čučoriedkami.

  2. 2

    Koláč zvinieme, uložíme na papierom na pečenie vystlaný plech, povrchy potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

pekarik
jednoduchý inovativný recept,bolo by dobre doplniť aj hmotnosť cesta,zrejme ide o 4OO gr,to znamená,že urobiť aspoň 2 ks,aby výrobok bol prepečený,vzhľadom na množstvo náplni
bigbo
no a nakoľko stupňov treba nastaviť trúbu, teda rúru?
evanaaa
Robievam aj tvarohové, len nie ten hrudkový ale jemný, hrudkový je suchý a skôr vhodný na posyp, ale možno je aj iný hrudkový. Kedysi som len z neho plnky robila, ale vždy som si ho vymiesila v igelit. sáčku.Teraz ho už nekupujem, je dobrý výber.
vcelka
@pekarik ; tie cesta dostat v roznej hmotnosti, od 300 - 500 g, takže je asi jednoduchšie napísať 1 ks. A určite sa z hociktorého pripravia dva záviny. Z menšieho kratšie, alebo užšie... to už treba vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia