Močing v pomalom hrnci fotorecept
Foto: kimlo
Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom Zobraziť celý popisNiečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Namiesto hovädzieho som použl divinu, srnčie, Aby držalo vcelku a potom sa lepšie krájalo, tak som ho zviazal špagátom. A keďže sa jedná o divinu, použil som červené víno.
-
2
Mäso osolíme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a odložíme do tepla, najlepšie do už sa zohrievajúceho pomalého hrnca.
-
3
Vo výpeku orestujeme nakrájanú údenú slaninu, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie a mletú rascu.
-
4
Pridáme 2 PL pretlaku a tiež orestujeme, aby stratil kyslosť.
-
5
Pridáme 2 dl červeného vína a krátko povaríme. Vznikne nám voňavá hustá omáčka...
-
6
... do ktorej dáme čerstvé šampiňóny.
-
7
Omáčku pridáme do hrnca k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme dusiť 6 hodín na úrovni LOW.
-
8
Na záver mäso vyberieme a vychladnuté opatrne nakrájame na plátky, je mäkké a šťavnaté. Ak je šťava riedka, precedíme ju a zredukujeme. Ako prílohu som zvolil zemiakovo-zelerovú kašu z pôvodného receptu, výborne sa k tomu hodí, ale viem si to predstaviť aj s ryžou alebo knedľou.
Nas PH sa sam stratil pri nedavnom stahovani.
On se odněkud vynoří, uvidíš! Až ho nebudeš hledat, vykoukne.
Vrele doporučujem, divina je na to ako stvorená. A ak spravíš k tomu aj to zemiakovo-zelerové pyré, zamiluješ si aj túto prílohu. Držím palce. :-)
Ja som močing takto robil vlastne prvý krát, vždy som myslel že je určený len na guláš... no človek sa časom učí, aj vďaka vareche...
Bohužiaľ nemám žiadny blog o varení... kedysi som si spravil svoju stránku s receptami ale odkedy som registrovaný na vareche tak už sa o ňu nestarám a nepridávam tam žiadne nové recepty. Ale kategóriu Pomalý hrniec mám tu vo svojej KK, už tam mám nejaké osvedčené recepty... bolo by dobre keby redakcia vytvorila túto kategóriu aj tu na vareche, pri zaraďovaní receptu podľa typu úpravy som to tam nenašiel.
Kdeže, žiadny profík, len beriem inšpiráciu od iných. Verím že svoj PH určite niekde nájdeš... :-)
Až v ňom skúsiš niečo pripraviť, určite si ho obľúbiš tak ako ja... veľká výhoda je že sa netreba o nič starať, žiadne prikúkanie, podlievanie, či kontrola teploty, najlepšie nechať ho ísť cez noc, ráno ťa zobudí pekná vôňa a máš navarené.
Pec v troube na 70°C celou noc, perfektni! Ani hrnec netreba.
Úžasne to vyzerá, ja idem dnes robiť segedín zo srnčej lopatky, tiež na pomalo... máš u mňa palec hore :-)
Aj u mňa palec hore! Muflona jsem nikdy neměla, tak tiše závidím. Já dnes dělala mamince rezně, kurací, bravčové a kurací pečinky. K tomu udělaný už včera br. salát, oboje zrazu nedávám. I u nás bude zítra max spokojenost. Bo maminka je rezňová. Přeji krásný den tebe, celej rodině a pozdravení pre svokra!