Dusené srnčie mäso
Dusené srnčie mäso

Močing v pomalom hrnci fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 4. marca 2019
Močing v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kimlo

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g
250 g čerstvé
2 ks
5 strúčikov
2 PL
200 ml
podľa chuti
1/2 KL
5 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namiesto hovädzieho som použl divinu, srnčie, Aby držalo vcelku a potom sa lepšie krájalo, tak som ho zviazal špagátom. A keďže sa jedná o divinu, použil som červené víno.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a odložíme do tepla, najlepšie do už sa zohrievajúceho pomalého hrnca.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku orestujeme nakrájanú údenú slaninu, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie a mletú rascu.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 2 PL pretlaku a tiež orestujeme, aby stratil kyslosť.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme 2 dl červeného vína a krátko povaríme. Vznikne nám voňavá hustá omáčka...

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... do ktorej dáme čerstvé šampiňóny.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku pridáme do hrnca k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme dusiť 6 hodín na úrovni LOW.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver mäso vyberieme a vychladnuté opatrne nakrájame na plátky, je mäkké a šťavnaté. Ak je šťava riedka, precedíme ju a zredukujeme. Ako prílohu som zvolil zemiakovo-zelerovú kašu z pôvodného receptu, výborne sa k tomu hodí, ale viem si to predstaviť aj s ryžou alebo knedľou.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Si kanón. To je paráda - schválne som čakal čí to urobíš a ako to dopadne, keď si sa pýtal na detaily @Radox1 na recept. Vidím že to dopadlo na jednotku, priamo cítim tú vôňu a chuť z monitoru. V stredu robím z muflóna podľa teba, len ja použijem dubáky. Už aby bola streda júj.
Ja sice divinu nejem, akosi sa mi neda, ked mi pobehuje za plotom, ale z hovadziny si to viem zivo predstavit. Tie sampiky by som ponahanala na masle najskor. Taketo jedla v pohode zvladam v rure, to len pozn. pre tych, ktori nemaju PH.
To by bolo fakt super, keby ste sem dali tú kolonku recepty pre pomalý hrniec ako navrhuje pani Frezia, mne priniesol syn pomalý hrniec z Anglicka a ešte som sa neodhodlala v ňom variť, inšpirovali ste ma, tento recept ako prvý vyskúšam. U mäsiara mali močing hovädzí, pripravím ho podľa tohto receptu, vďaka zaň.

@Kvakac (4.3.2019 15:57)
Vrele doporučujem, divina je na to ako stvorená. A ak spravíš k tomu aj to zemiakovo-zelerové pyré, zamiluješ si aj túto prílohu. Držím palce. :-)
@Frezia (4.3.2019 16:10)
Bohužiaľ nemám žiadny blog o varení... kedysi som si spravil svoju stránku s receptami ale odkedy som registrovaný na vareche tak už sa o ňu nestarám a nepridávam tam žiadne nové recepty. Ale kategóriu Pomalý hrniec mám tu vo svojej KK, už tam mám nejaké osvedčené recepty... bolo by dobre keby redakcia vytvorila túto kategóriu aj tu na vareche, pri zaraďovaní receptu podľa typu úpravy som to tam nenašiel.
@Mimy (5.3.2019 07:05)
Až v ňom skúsiš niečo pripraviť, určite si ho obľúbiš tak ako ja... veľká výhoda je že sa netreba o nič starať, žiadne prikúkanie, podlievanie, či kontrola teploty, najlepšie nechať ho ísť cez noc, ráno ťa zobudí pekná vôňa a máš navarené.
Je dobre, že sa inšpiruješ, a pridáš aj kúsok svojho nápadu, tým sa tvoria nové recepty. V podstate sa mi všetko páči, nie je tu čo pokaziť, takže určite odporúčam aj začínajúcim gazdinkám, gazdom, rodina si pochutí. Verím, že sa kategória "pomalý hrniec" vytvorí a budeš ju napĺňať rýchlym tempom:-) Pekný deň na Vareche!
čosi som zanedbala :-) nepoznám pomalý hrniec, ale už sa dostávam do normálnych koľají a doženiem zameškané. a určite to vyskúšam aj s divinou, len v normálnom hrnci :-) pekný recept.
Tak som to urobil z muflóna je to niečo unikátne. Miesto šampiónov som použil dubáky. A do opekania mäsa som nakrájal dve očistené hrušky, ostatné podla teba. Do zemiakov som pridal brusnice. To mi svokor poradil aj s hruškami. Ten ma divinu v malíčku. Napokon pozri tu je obrázok. Perfektne si to vymyslel.


@Kvakac (9.3.2019 10:57)
Aj u mňa palec hore! Muflona jsem nikdy neměla, tak tiše závidím. Já dnes dělala mamince rezně, kurací, bravčové a kurací pečinky. K tomu udělaný už včera br. salát, oboje zrazu nedávám. I u nás bude zítra max spokojenost. Bo maminka je rezňová. Přeji krásný den tebe, celej rodině a pozdravení pre svokra!

Pridaj komentár k receptu: