Dusené srnčie mäso
Dusené srnčie mäso

Močing v pomalom hrnci fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 4. marca 2019
Močing v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kimlo

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g
250 g čerstvé
2 ks
5 strúčikov
2 PL
200 ml
podľa chuti
1/2 KL
5 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namiesto hovädzieho som použl divinu, srnčie, Aby držalo vcelku a potom sa lepšie krájalo, tak som ho zviazal špagátom. A keďže sa jedná o divinu, použil som červené víno.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a odložíme do tepla, najlepšie do už sa zohrievajúceho pomalého hrnca.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku orestujeme nakrájanú údenú slaninu, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie a mletú rascu.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 2 PL pretlaku a tiež orestujeme, aby stratil kyslosť.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme 2 dl červeného vína a krátko povaríme. Vznikne nám voňavá hustá omáčka...

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... do ktorej dáme čerstvé šampiňóny.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku pridáme do hrnca k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme dusiť 6 hodín na úrovni LOW.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver mäso vyberieme a vychladnuté opatrne nakrájame na plátky, je mäkké a šťavnaté. Ak je šťava riedka, precedíme ju a zredukujeme. Ako prílohu som zvolil zemiakovo-zelerovú kašu z pôvodného receptu, výborne sa k tomu hodí, ale viem si to predstaviť aj s ryžou alebo knedľou.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Si kanón. To je paráda - schválne som čakal čí to urobíš a ako to dopadne, keď si sa pýtal na detaily @Radox1 na recept. Vidím že to dopadlo na jednotku, priamo cítim tú vôňu a chuť z monitoru. V stredu robím z muflóna podľa teba, len ja použijem dubáky. Už aby bola streda júj.