Moskovské peľmene
Adam Czirák
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 17. augusta 2010
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 17. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Múku s vajcom a vodou osolíme a spolu vymiesime, vyrežeme kolieska, ktoré plníme plnkami. Mäsová plnka: Mäso zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom, pridáme soľ, korenie a plníme.
- 2
Bryndzová plnka: Bryndzu zmiešame s varenými popučenými zemiakmi a plníme. Peľmene varíme v osolenej vode 7 až 10 minút. Keď vyplávajú, vyberieme ich cedidlom a podávame s maslom, kyslou smotanou a horčicou.
- 3
NÁŠ TIP: Peľmene sa nepodávajú len varené, skúste jednu dávku zapiecť v rúre. V Rusku ich opekajú aj na panvici a podávajú nielen so smotanou, ale aj s ,,uksusom" - octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu