Fajnová cesnačka
Cesnaková polievka, ktorá ťa určite postaví na nohy v čase chrípky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpeme a pretlačíme cesnak do misky. Množstvo záleží na každom individuálne, záleží ako ho znášame. Pripravíme si už aj zemiaky, ktoré ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
- 2
Do hrnca dáme 2 lyžice masla. Ďalej k roztopenému maslu pridáme cesnak, keď nám fajne rozvonia kuchyňu, pridáme zemiaky.
- 3
Všetko zasypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, mletou rascou, majoránkou a soľou. Všetko spolu premiešame a trocha opražíme.
- 4
Zalejeme vodou podľa toho koľko polievky chceme. Pridáme slepačí bujón, bobkový list a varíme do zmäknutia zemiakov. Polievku ochutnávame a podľa potreby dochucujeme.
- 5
Kým sa polievka varí pripravíme si krutóny. Bagetu nakrájame a kúsky dáme opiecť na panvicu s trochou olivového oleja.
- 6
Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list a zemiaky rozmixujeme.
- 7
Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom a krutónmi. Dobrú chuť.
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu