Foto: diabambulka
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
120 g, alebo margarín |
|
3 PL, studená |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 ks, veľký |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
150 g |
|
40 g |
|
Posýpka: | |
60 g |
|
75 g |
|
60 g |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
Postup
-
1
Cesto: V stredne veľkej mise zmiešame spolu, múku, soľ,maslo alebo margarín s 3 PL vody. Cesto vytvarujeme do tvaru gule. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme navinieme na valček a prenesieme na plech, kde ho popritláčame na dno i boky.
-
2
Nakrájame si broskyne a pozukladáme ich na cesto tak, aby sa prekrývali a zalejeme ich žĺtkovou plnkou. Plnka: Vymiešame žĺtky, cukor, smotanu a múku. Zmes opatrne vylejeme na poukladané broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút pri teplote 170 stupňov.
-
3
Medzitým si pripravíme posýpku: Ručne spracujeme maslo, múku, cukor, škoricu a premiešame. Po 30 minútach koláč vyberieme z rúry a posypeme posýpkou. Zapekáme ďalších 15 minút, kým povrch koláča nieje zlatistý a špajdľa po vytiahnutí zo stredu koláča nieje čistá.Ak sa pri pečení koláč rýchlo hnedne, prikryjeme ho alobalom. Koláč vyberieme z rúry a necháme ho chladnúť na kovovej mriežke . Podávame teplý, alebo celkom studený:-)))
- 4
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu