na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 120 g, alebo margarín |
|
| 3 PL, studená |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 1 ks, veľký |
|
| 200 ml |
|
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| Posýpka: | |
| 60 g |
|
| 75 g |
|
| 60 g |
|
| 1/2 čajovej lyžičky |
|
Postup
-
1
Cesto: V stredne veľkej mise zmiešame spolu, múku, soľ,maslo alebo margarín s 3 PL vody. Cesto vytvarujeme do tvaru gule. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme navinieme na valček a prenesieme na plech, kde ho popritláčame na dno i boky.
-
2
Nakrájame si broskyne a pozukladáme ich na cesto tak, aby sa prekrývali a zalejeme ich žĺtkovou plnkou. Plnka: Vymiešame žĺtky, cukor, smotanu a múku. Zmes opatrne vylejeme na poukladané broskyne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút pri teplote 170 stupňov.
-
3
Medzitým si pripravíme posýpku: Ručne spracujeme maslo, múku, cukor, škoricu a premiešame. Po 30 minútach koláč vyberieme z rúry a posypeme posýpkou. Zapekáme ďalších 15 minút, kým povrch koláča nieje zlatistý a špajdľa po vytiahnutí zo stredu koláča nieje čistá.Ak sa pri pečení koláč rýchlo hnedne, prikryjeme ho alobalom. Koláč vyberieme z rúry a necháme ho chladnúť na kovovej mriežke . Podávame teplý, alebo celkom studený:-)))
- 4
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu