Foto: livinka
Ak v kuchyni radi experimentujete, určite vyskúšajte túto thajskú paradajkovo- kokosovú polievku! Keď som ju poprvýkrát pripravila (inšpirovala som sa receptom na zahraničnom blogu) a Zobraziť celý popisAk v kuchyni radi experimentujete, určite vyskúšajte túto thajskú paradajkovo- kokosovú polievku! Keď som ju poprvýkrát pripravila (inšpirovala som sa receptom na zahraničnom blogu) a s malou dušičkou ju dala ochutnať priateľovi, reagoval len jednou, ale o to výstižnejšou vetou: "Uvaríš ju aj zajtra, však?" Uvarila som a dnes patrí medzi naše najobľúbenejšie polievočky, preto verím, že si nájde svojich fanúšikov aj na Vareche :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
1 ks väčšia |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
4 ks veľké (môžete použiť aj lúpané z veľkej konzervy, ale ja na čerstvé a domáce nedám dopustiť) |
|
1 ks konzerva malá |
|
1 hrsť |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, čerstvý zázvor nastrúhame najemno. V hrnci si rozpálime trochu olivového oleja, a postupne pridávame cibuľu (ktorú necháme zosklovatieť), cesnak a nakoniec zázvor. Spolu pražíme asi 2-3 minúty, kým sa nám zázvor s cesnakom pekne nerozvoňajú.
- 2
Paradajky (ak nemáme dostatočne výkonný mixér a vadia nám šupky) sparíme a olúpeme. Spolu s 1/2 hrnčekom vody, soľou, trstinovým cukrom a kokosovými plátkami ich pridáme do hrnca, privedieme k varu a povaríme asi 5 minút.
- 3
Potom zmes odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme. Nakoniec prilejeme kokosové mlieko a polievku znovu chvíľu povaríme, v prípade potreby ešte dochutíme soľou či trstinovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pureella.com/crafting-to-a-caribbean-beat/...
bola som v indickej GANESH a špeciálne na moje prianie šéfkuchár urobil ťuk ťuk a chrups a bolo - také ľahké, keď to robí 300.tý krát :-)
@methi , toto ma neláka, karatistka zo mňa nebude :-)
@2010 skúsim, ale rešpekt mám riadny...
pureella.com/crafting-to-a-caribbean-beat/...
bola som v indickej GANESH a špeciálne na moje prianie šéfkuchár urobil ťuk ťuk a chrups a bolo - také ľahké, keď to robí 300.tý krát :-)
@methi , toto ma neláka, karatistka zo mňa nebude :-)
@2010 skúsim, ale rešpekt mám riadny...