Ryžový nákyp (fotorecept)Foto: babkamt

Dnes som na obed urobila ryžový nákyp. Už sme prejedení mäsa.

40 min
na 180 °C

Suroviny

350 g
100 g
2 ks
100 g
3 ks
1 štipka
 na vytretie pekáča
 na posypanie pekáča
3 dl
Nová televízia s receptami: TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny na ryžový nákyp.Sú to ryža , maslo , mlieko , vajíčka , vanilkový cukor a kryštálový cukor. Na obrázku mi chýba kokos. Ten som si zmyslela dať až neskôr.Kým som toto fotila , už som mala odváženú ryžu na sporáku.Ryžu som umyla najprv v studenej , potom v teplej vode.K ryži som pridala štipku soli.K polomäkkej ryži som pridala 3 dcl mlieka.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelila som si bielka od žľtkov.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtka som vymiešala s polovicou cukru 100 g masla a vanilkovými cukrami.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielka som vyšľahala s druhou polovicou cukru.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymastila som si plech. Vysypala som ho kokosovou múčkou. Zostala z vianočného pečenie - treba ju minúť.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ryžu som vyniesla na dvor , nech mi skôr vychladne. Potom som ju pridala do vymiešaných žĺtkov s cukrom , maslom a vanilkou.Nakoniec som po častiach zľahka zamiešala tuhý sneh.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyliala som to na pripravený plech.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru som vyhriala na 180 °C . Piekla som ho asi 40 minút. Treba ešte chvíľočku počkať , kým trochu vychladne. Na odrezaný kúsok som dala trochu práškového cukru. Môže sa podávať so zaváraným ovocím. Manžel chcel marhule a čerešne.

    Ryžový nákyp (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist