Foto: babkamt
Dnes som na obed urobila ryžový nákyp. Už sme prejedení mäsa.
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny na ryžový nákyp.Sú to ryža , maslo , mlieko , vajíčka , vanilkový cukor a kryštálový cukor. Na obrázku mi chýba kokos. Ten som si zmyslela dať až neskôr.Kým som toto fotila , už som mala odváženú ryžu na sporáku.Ryžu som umyla najprv v studenej , potom v teplej vode.K ryži som pridala štipku soli.K polomäkkej ryži som pridala 3 dcl mlieka.
-
2
Oddelila som si bielka od žľtkov.
-
3
Žĺtka som vymiešala s polovicou cukru 100 g masla a vanilkovými cukrami.
-
4
Bielka som vyšľahala s druhou polovicou cukru.
-
5
Vymastila som si plech. Vysypala som ho kokosovou múčkou. Zostala z vianočného pečenie - treba ju minúť.
-
6
Ryžu som vyniesla na dvor , nech mi skôr vychladne. Potom som ju pridala do vymiešaných žĺtkov s cukrom , maslom a vanilkou.Nakoniec som po častiach zľahka zamiešala tuhý sneh.
-
7
Vyliala som to na pripravený plech.
-
8
Rúru som vyhriala na 180 °C . Piekla som ho asi 40 minút. Treba ešte chvíľočku počkať , kým trochu vychladne. Na odrezaný kúsok som dala trochu práškového cukru. Môže sa podávať so zaváraným ovocím. Manžel chcel marhule a čerešne.
...v škole som to nelúbil ,ale teraz by som ju skúsil - unas sa to nevarý, tak skúsenosť chýbá
už len preto,lebo ma tam chytil ten kokos.Určite je to chutné
Ďakujem