
Zapečené cestoviny z červenej šošovice
Cestoviny sú super na 100 spôsobov. Ďalší tip na kombináciu chutí sa vždy hodí.

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Zapečené cestoviny
Už som raz uviedla, že mám cestoviny rada na akýkoľvek spôsob a rada skúšam nové recepty....

Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť, čo z uvareným mäsom z polievky. Väčšinou som ho použil...

Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Vafle s jogurtovo - tvarohovou plnkou
Vafle som ako malá jedla prvý krát v Poľsku, kde mi nesmierne chutili. Predávali ich...

Sladké chlebové placky
Placky plnené tvarohovou plnkou a čoko-banánom :-) Sladká verzia klasických chlebových placiek.

Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...

Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...

Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...

Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...

Liptovské lokše
Urobime si cesto ako na zemiakove placky (mozno trošičku hustejšie), Plech vymastime mastou a cesto rozotrieme ,...

Maďarský guláš (s krátkym exkurzom do histórie)
Keď sa moji predkovia (som priamy potomok Batu-Chána) rozhodli navštíviť krajinu pod Kriváňom, museli cestou jesť....

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Pilaf
Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko...

Bryndzové halušky so steakom a chrumkavou cibuľou
Ak pozorne sledujete Varechu, možno vám neušla reportáž z marca minulého roka s p. Mariánom...

Špeciálny segedínsky guľáš podľa mojej hlavy z mleteho mäska bravčového
. oňahdy som našiel v mrazáku pol kila mletého mäska z prasiatka a ako som tak...

Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...

Hovädzie stehno s rajčinovou omáčkou a domácou knedľou
Moje veľmi obľúbené jedlo a konečne podávané s mojou domácou knedľou!:DDDD

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...

Cestoviny s hubami
Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj...

Karí cuketa s vajíčkami
Tento recept je rýchly, cez sezónu, keď sú cukety, robievam častejšie. Túto...

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Kuracie prsia s krabími tyčinkami
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept. Chutí aj tím čo nemajú radi krabie tyčinky.

Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave