Shakshuka - poriadne chlapské jedlo (čítaj šakšuka)
Foto: tassiedevil
UPOZORNENIE: rozhodne nie pre tých so slabým žlčníkom:)) Recept so videl na jednom cestopisnom filme z Izraelu...zaujal ma, pretože je to niečo podobné Zobraziť celý popisUPOZORNENIE: rozhodne nie pre tých so slabým žlčníkom:)) Recept so videl na jednom cestopisnom filme z Izraelu...zaujal ma, pretože je to niečo podobné ako naše lečo...tak ak niekto má rád lečo a hodne pálivé, rozhodne vyskúšajte....Shakshuka má mnoho iných variácií a toto je jedna z nich.
Postup
-
1
na oleji trochu popražíme nakrájaný cesnak...v orginálnom recepte chlapík dal celé strúčiky a bolo ho možno až 20 strúčikov....to už som nemal odvahu dať také množstvo.:)))
-
2
pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a chvíľu popražíme...
-
3
pridáme štipľavú papriku nakrájanú na krúžky a dalej pražíme...
-
4
pridáme lyžičku červenej papriky,štipku soli, rajčiaky nakrájané na menšie kúsky a pražíme kým sa rajčiaky nerozvaria...
-
5
nakoniec pridáme vajcia a bez miešania necháme vajcia stuhnúť...žĺtky môžu zostať trochu tekuté.... servujeme priamo z panvice s domácim chlebíkom alebo iným chrumkavým pečivom....
-
6
dlho nevydržala...:)
( a este tam bola petrzlenova vnatka )