Bravčové závitky plnené kyslou kapustou fotorecept
Foto: bubrienka1
Bravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím. Najskôr som ju chcela upiecť na kyslej kapuste, je to Zobraziť celý popisBravčovú krkovičku bez kosti som mala v chladničke. Uvažovala som, čo z nej pripravím. Najskôr som ju chcela upiecť na kyslej kapuste, je to fajn jedlo ...ale....vymyslela som niečo iné.... a myslím si že lepšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme. Nakrájame oravskú prerastenú slaninku.
-
2
Na vyklepaný rezeň položíme slaninku, trocha kyslej kapusty a zatočíme do závitku.
-
3
Závitky obtočíme niťou, narýchlo opečieme na masti, alebo oleji zo všetkých strán a prikryté dusíme. Asi po 30 minutách pridáme do hrnca zvyšok kyslej kapusty a povaríme ešte 10 minut. Podávame s opekanými zemiakmi.
Diskusia k receptu