Točený pudingáč fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 5. októbra 2016
Točený pudingáč (fotorecept)
Foto: ancicka

Čerstvý pudingový koláč a k tomu čerstvé mliečko, tak to je fajnotka napr. na raňajky.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
1/2 l
150 g
1 kg
2 ks
3 PL
Čokoládová plnka:
250 ml
200 g
250 g
1 ks
2,5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme ho na teplom mieste vykysnuť.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si puding

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a ešte do horúceho zamiešame maslo. Miešame, kým sa nevstrebe do pudingu.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď nám cesto nakysne,

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vyklopíme ho na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na 6 častí.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú časť vyvaľkáme do ovalu a natrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vystačila na všetky cestá. Zrolujeme.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom dva rolky stočíme do vrkoča.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preložíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme.

    Točený pudingáč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: