Foto: mracik9
Mám rada jedla ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a toto je jedno z veľkého množstva čo pripravujem.
Postup
-
1
Deň vopred si jelenie, kto nemá môže aj hovädzie, mäsko očistíme,odblaníme a nakrájame na tenké rezance. Ja krájam ešte nie úplne rozmrazené.V miske si pripravíme marinádu z oleja,chilli,sójovej omáčky,medu,kari korenia, zázvoru, pridáme mäso a dôkladne premiešame.Vo vzduchotesnej nádobe to necháme aspoň 24 hodín čím dlhšie,tým lepšie.
-
2
Na druhý deň si na rozpálenej panvici mäso sprudka opečieme asi 10 minút.Môžme ešte dochutiť sójovou omáčkou.
-
3
V druhej panvici si na masle pripravíme zeleninu.Všetko si pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rozpusteného masla a opekáme do polomäkka,dochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Tak,všetko sa varí ako ma.
-
5
Ako prílohu si uvaríme ryžu.Ja ju varím iba zo soľou,nedávam tam nijaké príchute,aby vynikla chuť mäsa.
-
6
Mäso je sladko pikantnej chute a k tomu perfektná zeleninka z ryžou,čo k tomu dodať,dobrotka.
Diskusia k receptu