Jelenie v pikantnej marináde fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 28. apríla 2013
Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept)
Foto: mracik9

Mám rada jedla ktoré sa dajú rýchlo pripraviť a toto je jedno z veľkého množstva čo pripravujem.

Suroviny

500 g
150 ml
1 PL
1 PL
100 ml
1 ks
1 PL
1 ČL
1/2 kg
2 ks
1 ks
1 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si jelenie, kto nemá môže aj hovädzie, mäsko očistíme,odblaníme a nakrájame na tenké rezance. Ja krájam ešte nie úplne rozmrazené.V miske si pripravíme marinádu z oleja,chilli,sójovej omáčky,medu,kari korenia, zázvoru, pridáme mäso a dôkladne premiešame.Vo vzduchotesnej nádobe to necháme aspoň 24 hodín čím dlhšie,tým lepšie.

    Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň si na rozpálenej panvici mäso sprudka opečieme asi 10 minút.Môžme ešte dochutiť sójovou omáčkou.

    Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhej panvici si na masle pripravíme zeleninu.Všetko si pokrájame na menšie kúsky a vložíme do rozpusteného masla a opekáme do polomäkka,dochutíme sójovou omáčkou.

    Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak,všetko sa varí ako ma.

    Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu si uvaríme ryžu.Ja ju varím iba zo soľou,nedávam tam nijaké príchute,aby vynikla chuť mäsa.

    Jelenie v pikantnej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso je sladko pikantnej chute a k tomu perfektná zeleninka z ryžou,čo k tomu dodať,dobrotka.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Vyzera to skvelo ;-) este nikdy som nejedla srnku ci jelena :-(( ,ale uz davno sa na to chystam.Ked kupim taketo mäso,spravim podla tvojho receptu,zatial ukladam..

Pridaj komentár k receptu: