Knedľa s vajcom fotorecept
Foto: kimlo
Zostala vám knedľa a neviete čo s ňou? Vyskúšajte na tento spôsob...
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na troške oleja rozškvaríme nakrájanú údenú slaninu.
-
2
Knedľu pokrájame na kocky asi 1-1,5 cm...
-
3
...a opečieme ju spolu so slaninou vo výpeku do chrumkava.
-
4
Preložíme do pekáča vymasteného zvyškom oleja, zalejeme osolenými vajcami rozmiešanými v mlieku, premiešame...
-
5
... posypeme postrúhaným syrom...
-
6
... a dáme zapiecť do vyhriatej rúry dozlatista...
-
7
Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo so zeleninovým šalátom.
Skvelé sú aj na spôsob chleba vo vajci a v Holandsku ich robia takto na sadko (to ma naučila moja dievka po jednej návšteve tamojšej krajiny). A syn si zvykne robiť knedlikové tousty, aj do roboty.
Knedlik - nevyčerpateľná studnica nápadov na uplatnenie :)
Juj, ale tie Tvoje by som si teraz veru dala.
ja milujem jednoducho
plátky knedle opecť z jednej i druhej strany dočervena
lepšie ako chleba
Áno, mám rád aj bundáše. Knedľa sa dá využiť na veľa spôsobov. :-)
páči sa mi pekáč, to je kamenina? moc pekný :)
Pekáč som kúpil na jeseň na Michalskom jarmoku na Myjave, zobral som 2 veľkosti, predávali to tam ako zapekacie hrnce, je to nejaká keramika, ručná práca, som spokojný... :-)
Hádam potom pozveš suseda aj na ochutnávku... :-)
Neviem neviem, aj by som. No on je potom smädný a potrebuje niečo na trávenie a fľaška hneď padne ...ha, ha.
Dobrý nápad s tým krájaním. Pozdravujem na Myjavu.