Zapečená knedľa
Zapečená knedľa

Knedľa s vajcom fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 14. januára 2020
Knedľa s vajcom (fotorecept)
Foto: kimlo

Zostala vám knedľa a neviete čo s ňou? Vyskúšajte na tento spôsob...

3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
50 g
150 ml
podľa potreby
50 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troške oleja rozškvaríme nakrájanú údenú slaninu.

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Knedľu pokrájame na kocky asi 1-1,5 cm...

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a opečieme ju spolu so slaninou vo výpeku do chrumkava.

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme do pekáča vymasteného zvyškom oleja, zalejeme osolenými vajcami rozmiešanými v mlieku, premiešame...

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... posypeme postrúhaným syrom...

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... a dáme zapiecť do vyhriatej rúry dozlatista...

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo so zeleninovým šalátom.

    Knedľa s vajcom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Toto jedlo bývalo u nás doma veľmi časté, keďže moja mamka navarila knedlí ako pre regiment a mäsa bolo akurát na jedno posedenie. Milujem knedle s vajcom (ja ich robím na panvici), no mne tak často knedliky nezostávajú, keďže ich moje deti jedli aj namiesto chleba.
Skvelé sú aj na spôsob chleba vo vajci a v Holandsku ich robia takto na sadko (to ma naučila moja dievka po jednej návšteve tamojšej krajiny). A syn si zvykne robiť knedlikové tousty, aj do roboty.
Knedlik - nevyčerpateľná studnica nápadov na uplatnenie :)
Juj, ale tie Tvoje by som si teraz veru dala.
@kilmo , ty sa nezdaš :-)) vidím, že tiež skvelo recykluješ, robím podobne, ako Ty, iba na spôsob omelety, knedľu zmiešame s ochutený vajíčkom a vyklopíme na panvicu, vhodné aj pre necakaneho stravnika:-)
@kimlo ,dobrý nápad aj takto sa to dá..)) nekrájam knedlu na kocky, ale na plátky,, obalím vo vajíčku a celku opečiem na panvici, pokladiem na hotový plátok knedle na kocky nakrájané uhorky a kápiu,týmto ju aj pekne ozdobím a skvelé jedlo hoc aj na večeru..
Knedľu nemáme moc často ale nikdy sa nezje takže vždy máme knedľu s vajcom. V rúre som ešte nikdy nerobila, vždy iba na panvici, ale môžem vyskúšať, dokonca to vidím aj ako hlavné jedlo :-)
páči sa mi pekáč, to je kamenina? moc pekný :)
Super recept, moji vnuci, keď sú u nás v Myjave na prázdninách sa idú utrhnúť za takouto mňamkou. Ja som to trocha vylepšil, že knedľu pokrájam na pláty a potom ju na trošku omasty opražím na panvici vcelku. Lepšie sa potom krája na kocky. Nedrobí sa. Jano z Myjavy
Je to fajn recept. Ja to robím zo staršieho chleba.Pokrájam chlieb na kocky.pokropim trocha vlažnou vodou a šup na pekáč.Postup je taký istý ako pri knedlíku.Vyskúšajte to.




Dobrovolně se přiznám, že toto není šálek mé kávy. Ale z chlebíku či rožkov jsem "za" všema deseti! Moc pěkné zapékací nádobí, tiše závidím.

Pridaj komentár k receptu: