Jednoduchý, zdravý recept BEZ STERILIZOVANIA!!! Vhodné do omáčok, na pizzu, na chlebík vo vajci či hrianky, na cestoviny, do polievok ako dochucovadlo...
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvedené množstvo je na jednu dávku. Ja robievam zásoby na zimu z 2 až 3 dávok :-))) Vhodné sú prezreté - voňavé paradajky a hustejšia pasta je z mäsitých (vajcových) paradajok... Pasta je plná cenných vitamínov :-)))
- 2
Paradajky umyjeme a rozmixujeme. Cesnak prelisujeme. Všetko spolu so soľou a kyselinou citrónovou premiešame a plníme do malých fliaš (max.0,3dcl). kto chce mať 100%-nú istotu, že sa pasta nepokazí, môže 5 min.sterilizovať na "chytenie" viečok :-)))
- 3
Dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kyselinu citrónovú nenahrádzame šťavou z citróna = kyselina je konzervant, ale aj tak odporúčam aspoň 5 min.sterilizovať...
Fľaškou 0,3dcl som myslela malú zaváračkovú fľašu; viete dnes je toľko rôznych fľašiek od tatárky, rôznych pašték a pod., že je to v podstate jedno :-)
robím bez kyseliny citronovej