Paradajky s cesnakom v soli

mirian4 - fotkamirian4, 25. augusta 2010

Jednoduchý, zdravý recept BEZ STERILIZOVANIA!!! Vhodné do omáčok, na pizzu, na chlebík vo vajci či hrianky, na cestoviny, do polievok ako dochucovadlo...

20 minút
príprava

Suroviny

1 kg
30 dkg
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Uvedené množstvo je na jednu dávku. Ja robievam zásoby na zimu z 2 až 3 dávok :-))) Vhodné sú prezreté - voňavé paradajky a hustejšia pasta je z mäsitých (vajcových) paradajok... Pasta je plná cenných vitamínov :-)))

  2. 2

    Paradajky umyjeme a rozmixujeme. Cesnak prelisujeme. Všetko spolu so soľou a kyselinou citrónovou premiešame a plníme do malých fliaš (max.0,3dcl). kto chce mať 100%-nú istotu, že sa pasta nepokazí, môže 5 min.sterilizovať na "chytenie" viečok :-)))

  3. 3

    Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

andromeda
Receptík vypadá výborne.Len sa chcem spýtať nie je ich treba olúpať. Nie sú tam cíttiť tie šupky. Ja lúpem rajčiny aj do leča, lebo našim jedákom by s prepáčením asi neprešli cez zadok.
mirian4
Ja ich nelúpem, šupka je super zdroj vlákniny a keď sa dobre rozmixuje vôbec ju nezacítia ani vaši jedáci :-)))
akive
Chcem sa spytat, ci tam ozaj ide 30 dekov cesnaku, nie je to vela? Recept sa mi paci
akive
Chcem sa spytat, ci tam ozaj ide 30 dekov cesnaku, nie je to vela? Recept sa mi paci
honestka
mozes kys. citronovu nahradit len stavou z citronov? dakujem.
tittinka
super recept, rajčiniek je dosť, určite urobím, v zime sa zíde.ďakujem.
samanka
@Mirian4 tak toto určite urobím, lebo paradajok je dosť, len sa chcem spýtať, čo by sa stalo, keby som tam pridala aj čerstvú bazalku?
mirian4
Naozaj ide do receptu 30dkg = 300g cesnaku; tento recept je vlastne hlavne o cesnaku, paradjky ho len dopĺňajú :-) Čo sa týka bazalky, určite ňou nič nepokazíte, ale pasta nebude univerzálna aj do polievok a na dusenie (dochutenie) mäska...
Kyselinu citrónovú nenahrádzame šťavou z citróna = kyselina je konzervant, ale aj tak odporúčam aspoň 5 min.sterilizovať...
Fľaškou 0,3dcl som myslela malú zaváračkovú fľašu; viete dnes je toľko rôznych fľašiek od tatárky, rôznych pašték a pod., že je to v podstate jedno :-)
1x lianka
mirian4
To je možné, ja mám tento recpet od mamy od r.1991 :-)
radost
výborná vec
robím bez kyseliny citronovej
douglas
Škoda, že tento rcp som nenašla v lete, už by som takto rajčata mala takto naložené. Ale ja by som pridala šťavu z odšťavnených citrónov. Veľmi často a rada varím s rajčatovou pastou. Nech sa darí :). PS: Krásny narodeninový krémeš, blahoželám...ja som tie svoje slavila 23.1. ;).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia