Ovocný koláč
Ovocný koláč

Letný koláč s čerstvým ovocím

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 6. júla 2021

Jednoduchá inšpirácia na letný tvarohovo-makový koláčik s ovocím.
Zdroj: https://youtu.be/3c1uRBBQTW0

20
porcií
60 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Maková plnka:
40 g
10 g
150 g mletý
150 ml
1/2 ČL
30 g
Tvarohová plnka:
350 g
2 ks
50 g
20 g
Posýpka:
40 g
40 g
40 g
Cesto:
260 g
120 g
60 g
2 ks
5 g
Okrem toho:
200 g (podľa chuti)
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Maková plnka: Mletý mak variť v mlieku 20 minút. Pridať maslo, kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a miešať, kým sa nevytvorí homogénna hmota. Nechať schladiť.

  2. 2

    Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, dôkladne rozmixovať tyčovým mixérom.

  3. 3

    Posýpka: Maslo, cukor a múku zmiešať, aby sa vytvorila drobná mrvenička.

  4. 4

    Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo a cukor. Do zmesi pridať vajcia a vypracovať cesto.

  5. 5

    Cesto rozvaľkať a preložiť do formy s rozmerom 26×26 cm. Navrstviť makovú a potom tvarohovú plnku. Na vrch koláča pridať ovocie podľa chuti. Posypať strúhanou citrónovou kôrou, potom posýpkou a piecť 40-50 min pri 180 °C. Koláč z formy vyberať studený.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/3c1uRBBQTW0

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia