Letný koláč s čerstvým ovocím
Jednoduchá inšpirácia na letný tvarohovo-makový koláčik s
ovocím.
Zdroj: https://youtu.be/3c1uRBBQTW0
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Maková plnka: | |
| 40 g |
|
| 10 g |
|
| 150 g mletý |
|
| 150 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
| 30 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 350 g |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| Posýpka: | |
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| Cesto: | |
| 260 g |
|
| 120 g |
|
| 60 g |
|
| 2 ks |
|
| 5 g |
|
| Okrem toho: | |
| 200 g (podľa chuti) |
|
| z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Maková plnka: Mletý mak variť v mlieku 20 minút. Pridať maslo, kryštálový a vanilkový cukor, škoricu a miešať, kým sa nevytvorí homogénna hmota. Nechať schladiť.
- 2
Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, dôkladne rozmixovať tyčovým mixérom.
- 3
Posýpka: Maslo, cukor a múku zmiešať, aby sa vytvorila drobná mrvenička.
- 4
Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, maslo a cukor. Do zmesi pridať vajcia a vypracovať cesto.
- 5
Cesto rozvaľkať a preložiť do formy s rozmerom 26×26 cm. Navrstviť makovú a potom tvarohovú plnku. Na vrch koláča pridať ovocie podľa chuti. Posypať strúhanou citrónovou kôrou, potom posýpkou a piecť 40-50 min pri 180 °C. Koláč z formy vyberať studený.
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/3c1uRBBQTW0
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu