Jablkový koláč pod snehom

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 7. júna 2011
Jablkový koláč pod snehom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
40 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1 ks
250 g
2 ks
Tvarohová plnka:
500 g
1 ks
100 g
2 ks
Jablková plnka:
500 g, strúhané
200 g
1 vrecko
2 hrste
Sneh z bielkov:
6 ks
6 PL
Na potretie cesta:




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a valčekom prenesieme na vymastený plech.

  2. 2

    Natrieme slivkovým lekvárom, tvarohovou plnkou, jablkovou plnkou a dáme piecť.

  3. 3

    Pred dopečením natrieme snehom a pri nižšej teplote dopečieme.

Diskusia k receptu

renacica
ja ho robievam tiež ,len davam rum esenciu a citr koru ,ale inac aj takto je fajn
evanaaa
Koláče a nákypy so snehovou pokrývkou mám rada, tu sú tiež dobrotky, sliv. lekvár, orechy, atď.Dávam do KK.
hanach
úžasný ukladám len či sa vydarí aj mne ale skúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia