Jablkový koláč pod snehom
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 7. júna 2011
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 7. júna 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 2 ks |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| Jablková plnka: | |
| 500 g, strúhané |
|
| 200 g |
|
| 1 vrecko |
|
| 2 hrste |
|
| Sneh z bielkov: | |
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| Na potretie cesta: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a valčekom prenesieme na vymastený plech.
- 2
Natrieme slivkovým lekvárom, tvarohovou plnkou, jablkovou plnkou a dáme piecť.
- 3
Pred dopečením natrieme snehom a pri nižšej teplote dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu