Jablkový koláč pod snehom
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 7. júna 2011
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 7. júna 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 ks |
|
Jablková plnka: | |
500 g, strúhané |
|
200 g |
|
1 vrecko |
|
2 hrste |
|
Sneh z bielkov: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
Na potretie cesta: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a valčekom prenesieme na vymastený plech.
- 2
Natrieme slivkovým lekvárom, tvarohovou plnkou, jablkovou plnkou a dáme piecť.
- 3
Pred dopečením natrieme snehom a pri nižšej teplote dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu