Biela zemiaková polievka

jasminelis - fotkajasminelis, 17. februára 2011
4 - 5
porcie
10 minút
príprava
15 - 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 stredne veľké
1/2 l
1/2 l
1-2 strúčiky
  podľa chuti
2
1 PL
100 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bobkové listy, cesnak nakrájaný na drobné kúsky a varíme 10 - 15 minút.

  2. 2

    V mlieku rozmiešame múku.

  3. 3

    Nalejeme k zemiakom, pridáme maslo a povaríme ešte 5 - 10 minút.

Diskusia k receptu

zinnajdha
... môžeme podávať s párkom...
u nás sa tomu hovorí "podbite bandurky".
Je to chutné a lacné jedlo a hlavne je rýchlo hotové.
mamatata2
Robím podobne, len nedávam maslo, ale miesto mlieka dám smotanu na varenie, tak sa tie tuky asi vyrovnajú, aj keď maslo je maslo.
orchidea
... tiež varím tak, len zahusťujem kyslou smotanou, rýchla dobrá polievka
marienka44
U nas sa to volalo kysle krumple, ale polievka /privarok bol okysleny octom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia