Foto: pixelosaurus
rybu treba konzumovat min. 2x do tyzdna :) nezabudajte na to !
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 bez kostí a kože |
|
mrazene 400g Opekané |
|
1 balenie |
|
1-2 lyžice |
|
5 lyžic |
|
obloha |
|
obloha |
|
1 lyžica |
|
1-2 strúčiky |
|
1/2 |
|
|
|
1 lyžica |
|
|
|
|
Postup
-
1
Lososove kusky odmrazime a dame do alobaloveho kosicka, okorenime korenim na rybu, polejeme citronom a dame trosicku olivoveho oleja. Zabalime to dôkoladne a dame zapiect do predhriatej el. rúry na 200 stupnov cca 30 min. Pocas toho si pripravime omacku. Na jemnom plameni si roztopime maslo, zalejeme smotanou, pridame horcicu, med, par kvapiek citronu, kôpor a pri konci ked nam to pekne zhustne pridame strucik cesnaku. Ako prilohu odporucam opekane zemiaky, pripadne varene.
- 2
Opekane zemiaky pripravujeme bez kvapky tuku, v rure a pouzijeme papier na pecenie ako podklad.
- 3
ak chceme lososa chrumkaveho, mozeme ho dat na minutku na olej ... a prudko orestovat z oboch stran ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu