Langoše

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 25. marca 2021

Jednoduchý recept na výborné nadýchané zvrchu chrumkavé a vnútri vláčne langoše.
Zdroj: z internetu

4
porcie
80 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 ml
200 ml
7 g
1/2 PL
1 ČL
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín (mlieko s vodou mierne zohrejeme) vypracujeme cesto, ktoré sa odlepuje od misky.

  2. 2

    Necháme 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    S vykysnutým cestom pracujeme s naolejovanými rukami aj podložkou. Cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí, vytvarujeme langoše, ktoré postupne vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.

  4. 4

    Namastíme obľúbenými surovinami a papáme.

  5. 5

    Dobrú chuť a pevný žlčník prajem :-)

Diskusia k receptu

zojenka
To je ale náhodička. Na zajtra som si zamiesila na langoše, dala v sáčku do chladičky a zajtra budem vyprážať. Otvorím "Varechu" a tam recept na langoše aj s obrázkom. Vydarili sa Ti.
aanna
hned vcera a dnes som je robila. Samozrejme len s olejom a cesnakom. Konecne dobrý recept. Dakujem