Frangipane tart s hruškami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. septembra 2015
Frangipane tart s hruškami
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
35 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal (400 g)
Na náplň:
150 g
2 ks
1 bal
2 PL
štipka
z 1 chemicky neošetreného citróna
3 ks
Na potretie:
3 zarovnané PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

  2. 2

    Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 35 minút

  3. 3

    Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

Diskusia k receptu

marianne
vyzera krasne, len neviem ci marcipan vyslaham el. slahacom , este som to neskusala
alena45
ja by som sa chcela spýtať, či bolo cesto zospodu prepečené, či by nebolo lepšie, keby sa nechalo dopredu predpiecť.
marcy
krása,mám marcipán a neviem čo s ním :) určite skúsim
ampara
@marianne asi to vyšľaháš,lebo sa to šľahá všetko spolu,aj s vajciami ,aj s rumom
Dr.Oetker
Milá pani @Marianne , marcipán je potrebné rozdeliť na malé kúsky, následne ho môžete bez problémov rozšľahať ručným šľahačom. Spolu s ostanými surovinami vytvorí celistvú pastu.
Dr.Oetker
Milá pani @alena45 , korpus nie je potrebné predpiecť. Koláč sa vám zospodu prepečie. Chuťovo je veľmi dobrý, odporúčame vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia