Frangipane tart s hruškami
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 170-190 °C
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal (400 g) |
|
Na náplň: | |
150 g |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
štipka |
|
z 1 chemicky neošetreného citróna |
|
3 ks |
|
Na potretie: | |
3 zarovnané PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
- 2
Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 35 minút
- 3
Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu