Jablkový koláč
Jablkový koláč

Tarte Tatin

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
Tarte Tatin
Foto: Zuzana Sisáková
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
5 ks
50 g
15 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom na plátky.

  2. 2

    Z cukru urobíme karamel a než začne hnednúť, pridáme maslo, rozmiešame. Karamel s maslom vlejeme do stredu okrúhlej formy (priemer 24 cm) a na naň vejárovito poukladáme jablká. Posypeme škoricou.

  3. 3

    Navrch položíme lístkové cesto, okraje pritlačíme, prebytočné cesto odrežeme. Dáme na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

  4. 4

    Po upečení nožom okraje koláča jemne oddelíme od formy. Pripravíme si tanier alebo podnos a koláč naň preklopíme. Potom ho necháme vychladnúť.

  5. 5

    Tarte Tatin môžeme podávať s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha