Tarte Tatin
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas, spoluautorka projektu LadyChef, 3. marca 2022
Foto: Zuzana Sisáková
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a potom na plátky.
- 2
Z cukru urobíme karamel a než začne hnednúť, pridáme maslo, rozmiešame. Karamel s maslom vlejeme do stredu okrúhlej formy (priemer 24 cm) a na naň vejárovito poukladáme jablká. Posypeme škoricou.
- 3
Navrch položíme lístkové cesto, okraje pritlačíme, prebytočné cesto odrežeme. Dáme na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- 4
Po upečení nožom okraje koláča jemne oddelíme od formy. Pripravíme si tanier alebo podnos a koláč naň preklopíme. Potom ho necháme vychladnúť.
- 5
Tarte Tatin môžeme podávať s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu