Lososové tortičky plnené kozím syrom fotorecept
Foto: alexdidi
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012....
porcie
príprava
Postup
-
1
Kozí syr má mať izbovú teplotu,takže si ho v predstihu,t.j. asi 1 hodinu pred podávaním vyberieme z chladničky.Ja som použila už nakrájané malé kolieska kozieho syra zn.Prézident. Okrúhlu z oboch strán otvorenú formičku položíme na podložku a vyplníme tenkými plátkami údeného lososa(dno aj boky),ktoré prečnievajú cez okraj na neskoršie uzatvorenie tortičky.
-
2
Do stredu dáme kúsok (koliesko)kozieho syra.
-
3
Kozí syr prekryjeme prečnievajúcim údeným lososom.
-
4
Vyklopíme na tanier(prevrátime).Máme lososovú tortičku.
-
5
Ozdobíme a podávame s opečenou bagetkou.Ja som ozdobila s creme fraiche a kaviárom. Creme fraiche som robila podľa receptu z Varechy a môžem ho len a len doporučiť,je výborný http://varecha.pravda.sk/recepty/crme-frache-slahackovy-kysly-krem/6061-recept.html.
Diskusia k receptu