Lososové tortičky plnené kozím syrom fotorecept
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012....
porcie
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kozí syr má mať izbovú teplotu,takže si ho v predstihu,t.j. asi 1 hodinu pred podávaním vyberieme z chladničky.Ja som použila už nakrájané malé kolieska kozieho syra zn.Prézident. Okrúhlu z oboch strán otvorenú formičku položíme na podložku a vyplníme tenkými plátkami údeného lososa(dno aj boky),ktoré prečnievajú cez okraj na neskoršie uzatvorenie tortičky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do stredu dáme kúsok (koliesko)kozieho syra.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Kozí syr prekryjeme prečnievajúcim údeným lososom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Vyklopíme na tanier(prevrátime).Máme lososovú tortičku.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ozdobíme a podávame s opečenou bagetkou.Ja som ozdobila s creme fraiche a kaviárom. Creme fraiche som robila podľa receptu z Varechy a môžem ho len a len doporučiť,je výborný http://varecha.pravda.sk/recepty/crme-frache-slahackovy-kysly-krem/6061-recept.html.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu