Mousse au chocolat

gourmande - bez fotkygourmande, 8. novembra 2012

Skvelý dezertík, škoda, že ho bolo akosi primálo, zmizol hneď ;-)

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g
3 ks
20 g
10 cl




Postup

  1. 1

    Rozlámeme čokoládu na kúsky a spolu s pokrájaným maslom dáme roztopiť nad paru. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Oddelíme bielka od žĺtkov zo všetkých 3 vajec. Žĺtka vymiešame s cukrom a pridáme do roztopenej čokolády.

  3. 3

    Vyšľaháme samostatne bielka a smotanu a pomaličky pridáme k čokoládovej mase. Dáme zachladiť aspoň na 4 hodiny do chladničky. Keďže pena zhustne, odporúčam ju pred vložením do chladničky naliať do mištičiek podľa počtu hostí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia