Foto: kimlo
Obral som posledné čierne ríbezle a našiel na internete tento recept ktorý, vám tiež ponúkam...
Postup
-
1
Ríbezle očistíme, prepláchneme, nahrubo rozmixujeme a zalejeme fľašou Cabernetu. Dáme macerovať do chladu na 48 hodín, ja som nechal o deň viac... Po macerácii šťavu precedíme cez hustú a pevnú tkaninu, zmes dôkladne prelisujeme, aby sme dostali maximum šťavy.
-
2
Ja som získal niečo vyše 1 litra šťavy. Za studena v nej pomaly rozpustíme 0,5kg cukru. Potom prilejeme vodku. Nápoj nalejeme do fliaš a necháme postáť asi 1 mesiac.
za mňa 5 *..aj keď sa dobrovoľne priznávam, že čierne ríbezle, všetko s nimi spojené, a Cassis..moooooc neľúbime....teraz sme sa vrátili z dovolenky v Španielsku, tam toto podávali do Welcome drinku do sektu - cassis alebo limoncello...my sme pýtali len čistý sekt (cava)...lebo neznášam takéto mixy
ale veľmi oceňujem rcp, vyskúšam- s dovolením, asi s černicami, lebo tie máme.....s čučoriedkami mám perfect rcp od "tatrancov", ale len s čistým alkoholom.....
maliny do pohára-zalievame jablčkovicou..luhujeme..po čase dľa chuti zriedime sirupom uvareným-nie veľa..nádherná farba..chuť i vôňa..tiež asi babské..nechávame si na vianočný prípitok..