Foto: kukulienka71
Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na Kuracie stehná Marengo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykostené a kože zbavené kuracie horné stehná som opiekla na olivovom oleji, podliala vínom a horúcim vývarom, pridala som bylinky a trochu osolila. Na miernom ohni som nechala neprikryté dusiť.
-
2
Postupne som pridala šupky zbavené a nakrájané paradajky
-
3
hnedé naplátkované šampiňóny a očistený strúčik cesnaku
-
4
Asi po 40 minútach dusenia som prisypala pár sterilizovaných cibuliek - perloviek, nakoľko čerstvú som nemala. Po hodine boli chute perfektne prepojené, mäso mäkkučké a šťavy tak akurát. Medzičasom som upiekla čerstvé pečivo, ktorým sme toto jedlo zajedali.
-
5
pri servírovaní nezabudnite jedlo posypať čerstvými bylinkami, prevoňajú ho a jedlo bude ešte farebnejšie. Dobrú chuť želám
...Jozka, pod červenú vlajku??? nestraš:-DD to je aj tu?
@radox1 , som rada, ďakujem.
Na mnohych inych strankach citam pod receptami ako kto ten isty recept robi a tak clovek ziska dalsie inspiracie na urobenie toho isteho receptu s mnohymi obmenami.Skoda,ze to na vareche zatial nefunguje.Tu sa ludia boja pridat nejaku zmenu, hned ta napadne niekto,ze kritizujes,lebo sa nezhodnes do detailu s tym co sa ponuka,ja to ignorujem a ak mam nejaku zmenu tak to napisem,zaiste to niekomu prospeje.
aj ked bolo redakciou vysvetlene, ze hviezdickovanie nema ziaden vplyv na umiestnenie receptu v mesacnej sutazi len ukladanie do kk, tak ti verim, ze ta mrzi, ze ti ktori sa unuvaju si recept pozriet a priradit aj ked len 1*, sa neunuvaju napisat preco. konkretne tento recept by mal mat podla komentarov, napadu a spracovania medzi 4,1-4,8, ak by som mala byt uplne objektivna. a to aj som.
Ďakujem, že si sa vyjadrila, žiaľ, je to tunajšia realita. Tvoje slová si cením. @babkamt , aj tebe vďaka:-)
aj ty si to dobre napísala, verím, že ma nechceš len utešovať. S tvojím hodnotením som spokojná:-) vďaka za názor
sú to tie malinké biele skoro priesvitné cibuľky, daj si do vyhľadávača cibuľka perlovka a na fotkách uvidíš. Jasne, že musí byť víno, to je francúzska kuchyňa:-) Verím, že si pochutnáš.