Zapekané zemiaky so syrom

petuska55 - bez fotkypetuska55, 22. augusta 2012

Tento recept mám od babičky..Je to veľmi chutné .. Prajem vám dobrú chuť :)

6
porcií
25 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
30 g
1 kg
140 ml
180 g
90 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Dno a steny keramickej zapekacej misy vytrieme prelisovaných cesnakom a potom nahrubo maslom. Použijeme zapekaciu misu, z ktorej môžeme jedlo aj podávať.

  2. 2

    Polovicu plátkov zemiakov rozložíme na dno misy, posypeme polovicou syra, soli, korenia a dáme na ne polovicu kociek masla. Pokryjeme druhou polovicou zemiakov, posypeme zvyšným syrom, soľou, korením a navrch dáme maslo.

  3. 3

    Pri stenách nádoby vlejeme k zemiakom smotanu.

  4. 4

    Pečieme 30-40 minút v hornej časti rúry, alebo kým sa horná vrstva neopečie. Ihneď podávame. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

marienka44
@Petuska55 , prave sa chystam robit francuzske zemiaky. Vyuzijem Tvoj recept a vytriem jensku misku cesnakom. Dam okrem klbasky a vajiciek aj syr struhany podla Teba. Ukladam do KK. Dakujem za inspiraciu.
evanaaa
Smotanové zemiaky zapečené robievam ako prílohu, sú dobré, mala by som vyskúšať aj s tým cesnakom, ale ja by som si ho rozotrela do masla priamo ak by to šlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia