Špenátový quiche
Špenátový quiche

Špenátový quiche s nivou fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 29. januára 2019
Špenátový quiche s nivou (fotorecept)
Foto: macka78
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
1 ks
25 ml
štipka
Náplň:
250 g čerstvý
1 ks
2 strúčiky
cca 100 g
100 g
3 ks
50 g prerastená
250 ml (pochúťková)
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto...

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, vajíčka, vody a štipky soli si pripravíme hladké cesto ( ja som použila robot ).

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto rozvaľkáme (na hrúbku cca 3 až 4 mm ) a vložíme do formy. Poprepichujeme vidličkou.

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme alobalom a nasypeme suchú fazuľu (tá zaistí, aby sa cesto nenafúklo). Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Korpus necháme vychladnúť.

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Suroviny na plnku:

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým si na panvici opražíme slaninu, postupne pridávame cibuľku, cesnak

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a nakoniec baby špenát... Celé to orestujeme a necháme vychladnúť. Soľ som zatiaľ nepridávala, nakoľko tam je slaninka a pôjde tam ešte syr niva, ktorý je slaný...

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Syry si nastrúhame na hrubšie rezance a pridáme do špenátového základu...

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec si v nádobke vymiešame smotanu s vajíčkami, zalejeme špenátovú zmes, premiešame, pridáme korenie a podľa potreby soľ. Špenátová plnka by nemala byť ani moc riedka, ani moc hustá (tak akurát ). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút.

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Necháme vychladnúť a môžme podávať...

    Špenátový quiche s nivou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
Fota vypadají velmi lákavě, pěkný postup a hotový koláč vypadá prudce jedle! Jsi šikulka! Obdivuji tvůj robot i jenskou misku na koláč.
ampara
Tak toto je podľa môjho gusta, robievam ho hlavne v lete a namiesto špenátu dávam mangold zo záhrady. Dá sa jesť teplý aj studený . Výborný recept aj foto. Si šikulka.
siisa
Krásne na pohľad a o chuti ani nepochybujem. Určite niekedy vyskúšam. Si veeeeľmi šikovná ;) Už mám toho toľko naodkladané na vyskúšanie, že neviem kedy to postíham :D
macka78
Ďakujem vám dievčence za krásne komentáre..... potešili ste ma veľmi.
laurisia
Úžasne si to nafotila. Robievam podobne, so špenátom som ešte nerobila - vyskúšam.
chorvatka
Napln je vlastne slovenska varianta greckej spinakopity, ktoru zboznujeme; urcite je to vyborne aj s cestom, ktoré uvadzate. Vyskusam !
Dakujem za inspiraciu so slaninkou, ktora viac zasyti hlavne teraz v zime.
ivka282
Ta fazula sa potom este da nejako pouzit , ked sa piekla 15 min. ???
macka78
@Ivka282 (31.1.2019 22:42)

Už nie (nakoľko ostala tvrdá) ja si ju odkladám... a použijem, keď budem koláč znovu piecť.
marianne
Zdravím, veľmi pekný koláč. Upečiem. Chcem sa opýtať nasla som ten istý na videu, tam je písané v postupe jedno maslo... A v tlačenej forme 125g. Asi jedno osminkove malé maslo sa tam myslelo však? Inak sú všetky gramáže rovnaké....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia