Zapekané kuracie prsia na sladko
Ďalšia kombinácia jedla, ktoré je u nás veľmi obľúbené. :)
Granatiersky pochod zo semoliny
Kto by nepoznal granatiersky pochod, nazývaný tiež granatier marsch, granadýr, zemiakové fliačky... stará osvedčená...
Slovenská zbojnícka pečienka v pekáči
Vkladám recept na túto obľúbenú slovenskú špecialitu s mnohými obmenami. Na osobu počítame 200 g mäsa,...
Husacie prsia s pečenými jablkami
Tento recept mám zo Slovenského Grobu už viac rokov, trošku som ho upravila na mestské podmienky...
Pečené morčacie stehno s bylinkami
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa...
Rajčinová kapusta
Jedávali sme to s párkom, či klobásou. Tu na vareche som sa naučila podávať ju...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
Rožky s masťou II.
Zaujal ma recept na rožky od pani Milky Ragánovej. Vyskúšala som ho. Ja som...
Zdravé linecké koláčiky
Všetky suroviny dobre zmiešame a vypracujeme si hladké cesto. Ja som dala cesto na celú noc...
Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta
Briošky samotné sú úžasné pečivo. Ked už na sladko, rozhodla som sa naplniť Nutelou, ...
Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou
Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca...
Majonézový a cibuľový šalát
Robila som naraz dva šaláty. Jeden majonézový a druhý cibuľový. Nie každý má rád majonézu....
Marhuľový lekvár
Marhuľový lekvár mi nikdy nesmie v špajzi chýbať. Máme ho radi na maslový chlieb , ...
Tuniakové špagety
Tento recept ma naučil kamarát a ja som sa do tohto jedla tak zamilovala, že si...
Hrnčekové knedle s chlebom
Knedlíky sú veľmi jednoduché na prípravu a chutné. Hrnčeky som vymazala maslom. Do misy som...
Škoricové osie hniezda, ktoré kysnú slimačím tempom
Našla som veľmi zaujímavý recept, čo do surovín i čo do prípravy. Vyskúšala som, ...
Koláč z bielkov a sušeného ovocia
V detstve ma v nedeľu ráno budila vôňa maminých koláčov... Dnes je nedeľa a ja som...
Využitie zeleniny z polievky
Vždy keď sa doma varila slepačia alebo kuracia polievka tak hneď po jej scedení sme už aj...
Pečené plnené paradajky
Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na...
Mždara zo Sýrie - ryža so šošovicou
Tento recept mám vo svojej zbierke ešte od mamičky môjho arabského priateľa z mladosti zo Sýrie, ...
Marinovaná červená kapusta k pečenému mäsu
Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala...
Lodivod dunajský
Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)
Pečená plnená paprika
Máme radi pečenú zeleninu rôzne plnenú, dnes som sa rozhodla pre papriku. Plnila som ju...
Naše SLOVENSKÉ
Ešte neviete čo ? Pomaličky sa to dozviete . A zaujímalo by ma či je to...
Čína z kuracieho mäsa - rýchly recept
komplet obed do pol hodiny. Tak sa mi to páči. Rýchlo a chutne. Samozrejme, druh mäsa sa...
Mandarínková narodeninová torta
Táto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je...
Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...
Vajnorský osúch
Ide o miestnu "špecialitu" z Vajnor (dnes miestna časť Bratislavy), oblížete si všetky prsty :-).
Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/
Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale...